Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

EP: Sjajna Crna Gora savladala i Njemačku!

Prevagu na tasu Crne Gore, donijele su Đurđina Jauković sa devet, Đurđina Malović, Itana Grbić i Ivona Pavićević po četiri, odnosno Jovanka Radičević sa tri gola. Kod Njemačke, Aline Grijsels i Emili Bolk su postigle po sedam, a Ksenija Smits tri gola

Rukometašice Crne Gore, posle pobede nad Španijom – 30:32, na krilima velike podrške sa tribina uspjele su da bace na pleća i Njemačku, koja je u prvom kolu dobila Poljsku sa 25:23. Crna Gora je slavila sa 29:25 (15:12).

Prevagu na tasu Crne Gore, donijele su Đurđina Jauković sa devet, Đurđina Malović, Itana Grbić i Ivona Pavićević po četiri, odnosno Jovanka Radičević sa tri gola. Kod Njemačke, Aline Grijsels i Emili Bolk su postigle po sedam, a Ksenija Smits tri gola.

Crna Gora je sa mnogo energije počela meč. Nije se zbunila ni kada je Njemačka povela sa 3:1. Nastavile su izabranice Bojane Popović da igraju jako u odbrani, trudile su se i uspijevale da zaustave brzu igru rivala, nalazile su dobra rješenja u napadu, pa su vodile sa 12:8. Njemačka je nastojala da stigne do egala, a na kraju prvog poluvremena, na semaforu je pisalo – 15:12 za Crnu Goru.

Đurđina Jauković je postigla pet, Ivona Pavićević tri, Milena Raičević i Đurđina Malović po dva gola. Kod Njemačke, Dženi Behrend, Emili Bolk i Ksenija Šimts su postigle po dva gola.

U nastavku meča, Njemačka je stigla do 16:16, Crna Gora pobjegla na 20:17 u režiji Đine Jauković i Jovanke Radičević, ali je bilo jasno da se Njemačka neće predati. Na desetak minuta prije kraja Grbić je pogodila za 23:20, Batinović skinula sedmerac, a Pavićević pogodila za 24:20.

Dvorana je proključala, a Crna Gora je bila na pragu pobjede. Njemačka se nije predavala, ali su popularne „lavice“ uspjele da stignu do cilja.

U posljednjem kolu, Crna Gora igra protiv Poljske, a Španija protiv Njemačke.

Duel u dvorani Morača mogli ste pratiti na LIVE BLOGU na portalu AKTUELNO.

TOK MEČA

KRAJ – Crna Gora slavila sa 29:25. 

55. minut – Još tri minuta do kraja, a naše Lavice su sve bliže pobjedu jer su na plus četiri, efektnim golom Jovanke Radičević.

50. minut – Crna Gora uspijeva da zadrži prednost od tri gola.

44. minut – Na sredini drugog poluvremena zahvaljujući dva gola Jauković i Raičević naša selekcija opet ima tri gola prednosti (20-17)

38. minut – Uspjele su Njemice da stignu do izjednačenja na 17:17, ali je sjajna Đina Jauković golom iz semderca vratila prednost Lavicama.

32. minut – Nastavljen meč, Njemice dale dva brza gola i smanjile na jedan gol razlike.

POLUVRIJEME Rukomeatšice Crne Gore, u prepunoj dvorani Morača, odigrale su odlično prvo poluvrijeme  protiv Njemačke u utakmici drugog kola Evropskog prventstva. Naše Lavice zasluženo vode sa tri gola razlike (15:12). Najefikasnija u našem timu je Đina Jauković, dok je tri gola postigla Ivona Pavićević. 

27. minut – Crna Gora – Njemačka 14:10. Đina Jauković pogađa sa linije sedam metara

25. minut – Stabilnih tri gola prednosti za Lavice.

19. minut – Nakon što su Njemice smanjile ne jedan gol, Crna Gora golovima Brnović i Raičević vratile prednost na tri gola.

15. minut – Crna Gora dobro otovrila meč ima prednost od dva gola na prvoj polovini poluvremena.

12. minut – Odličan period igre za naše Lavice, serija od 5:0, primorala je selektora Njemačke na tajm aut.

10. minut – Sada serija naše reprezentacije od 3-0 golovima Jauković, Raičević i Malović.

7. minut – Seriju od 3-0 za Njemačku, prekida Đina Jauković efektnim golom.

3. minut – Itana Pavićević je donijela prednost našoj reprezentaciji, ali je Njemačka uzvratila golom iz kontre.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
07.11.2022-18:49 18:49

Samo naprijed..ljepotice..do pobjede!