Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za Ligu šampiona: Budućnost poražena od Ludogoreca

Fudbaleri Budućnosti poraženi su od Ludogoreca 3:1 i eliminisani su na startu kvalifikacija za Ligu šampiona

Fudbaleri Budućnosti nijesu uspjeli da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Budućnost je večeras u Podgorici, u prvom kolu, izgubila od bugarskog Ludogoreca 3:1.

foto Twitter

Bugarski šampion do pobjede došao je golovima Iginja Marina u 12, Mavisa Čibote u 25. i Olivera Souze u trećem minutu sudijske nadoknade.

Jedini pogodak za Budućnost postigao je Igor Ćuković u 31. minutu.

Crnogorski prvak mogao je do poluvremena da izjednači, ali dva puta Igor Ivanović i Ivan Bojović nijesu uspjeli da savladaju bugarskog golmana Renana.

Najbolju priliku u nastavku imao je Miomir Đuričković, bio je sam na 20 metara, ali je šutirao pored gola.

U samom finišu bugarski tim je postigao i treći pogodak i riješio sve dileme.

Ludogorec će u drugom kolu igrati protiv danskog Mitjilanda.

Budućnost – Ludogorec 1:3 (32’ Ćuković – 12’ Hihinjo, 25’ Čibota, 90'+3 Souza)

Tok meča:

94’ – Kraj meča. Ludogorec ide u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, dok Budučnost nastavlja takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

93’ – Ludorec je ovjerio plasman u narednu rundu takmičenja. Cauly Oliveira-Souza je prošao kroz odbranu nakon sjajnog pasa i preciznim šutem savladao golmana. Lopta je ušla u donji lijevi ugao.

 

 

90’ – Sudijska nadoknada 4 minuta. Još ima nade za Plave, da makar izbore produžetke.

90’ – Igor Ivanović je lijepo pokušao pronaći nekoga od saigrača u protivničkom šesnaestercu, ali je jedan od bekova Ludogoreca pročitao njegovu namjeru i presjekao tu loptu. Napadi Budućnosti sve intenzivniji.

87’  – Kakva šansa za Budućnost! Aleksandar Vujačić propustio je obećavajuću priliku kada je pokupio odličan centaršut sa strane i snažno šutirao glavom sa oko 11 metara, ali lopta odlazi kraj desne stative!

82’ – Izmjena u ekipi Budućnosti. U igru ulazi Dejan Zarubica, a teren je napustio Miloš Raičković.

79’ – Još jedan žuti karton u bilježnici sudije upisan je igrač gostiju Bernhard Tekpetey.

78’ – Prilika za Ludogorec. Alex Menezes je sa nekih deset metara od gola šutirao, ali je lopta otišla kraj desne stative.

76’ – Miloš Raičković (Budućnost) je pucao iz slobodnog udarca sa nekih 23 metra, ali je lošpta otišla iznad gola.

75’ – Napravljena je zamjena. Vasilije Terzić izlazi, a Miomir Đuričković (Budućnost) ulazi.

75’ Opasno je igrao Dominik Yankov (Ludogorets). Ferenc Karako je svirao faul. Buducnost će dobiti slobodni udarac.

68’ – Polovina je drugog poluvremena, inicijativa Budućnosti za sada bez efekta. Ludogorec kontroliše meč. Gosti dobijaju novi žuti karton sada je kažnjen Stephane Badji. Minut prije njega i Igor Ivanović je požutio.

65’ – Izmjena u ekipi Ludogoreca. Dominik Yankov ulazi, a izlazi Mavis Tchibota.

65’ – Mavis Tchibota (Ludogorets) je dobio žuti karton nakon što je oborio protivnika.

62’ – Renan (Ludogorets) dobija žuti karton.

58’ – Ivan Bojović (Budućnost) imao je odličnu priliku, ali je lopta otišla desno od gola. Budućnost se ne predaje. Pritisak Podgoričana je sve veći.

56’ – Sudija Ferenc Karako dao je žuti karton, a dobio ga je Sisinjo (Ludogorets) zbog ružnog starta.

55’ – Nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu bez većih uzbuđenja. Budućnost ima blagu inicijativu.

50’  – Igor Ćuković (Budućnost) sa žutim kartonom napravio je faul, ali je prošao nekažnjeno.

49’  – Ivan Bojović (Budućnost) napravio je dobar dribling kroz protivničku odbranu, ali je odbrana Ludogoreca uspjela da spriječi opasniji napad.

47’ – Cauly Oliveira-Souza (Ludogorets) odlično je centrirao iz kornera, ali nije niko od njegovih saigrača reagovao u šesnaesterecu.

46’ – Nastavljeno je drugo poluvrijeme. Plavi su u deficitu i do naredne runde neophodna im je pobjeda, jer se igra jedan meč. Utakmica se igra bez publike.

foto printscreen

Poluvrijeme. Ludogrec je na početku meča nametnuo svoj ritam igre i brzo poveo preko Hihinja i Čibote, dok se Budućnost počela buditi 15 minuta prije kraja poluvremena što je rezultiralo pogotkom Ćukovića.

42’ – Veliki pritisak Budućnosti. Adžić glavom pogađa prečku nakon kornera, ali je bio pregrub i napravio faul u napadu.

39’ – Sjajna prilika za Budućnost. Igor Ivanović je dobro vodio loptu i opalio s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla desno od gola. Odlična solo akcija.

31’ – Gooool za Budućnost.  Igor Ćuković se sjajno snašao u šesnaestercu Ludogoreca i glavom savladao golmana Renana. To je bio sjajan centaršut Petra Vukčevića a još bolja realizacija. 1:2.

25’ – Novi pogodak za Ludogorec. Mavis Čibota je pokazao da odlično izvodi slobodnjake, pogotovo s ove udaljenosti. Savršeno je opalio i pogodio uz lijevu stativu. Dragojević je bio nemoćan. 0:2.

12’ – Gol za Ludogorec. Hihinjo  je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme kako bi došao do odbijanca unutar šestnaesterca i zakucao loptu nisko po sredini gola. To je 0:1.

8’ – Prvi žuti karton za Budućnost. Dobio ga je Igor Ćuković.

2’ – Ludogorec već priprijetio. Koli Oliveira-Souza pogađa stativu gola Dragojevića sa 16 metara, dosta sreće za Budućnost.

1’ – Počinje meč pod Goricom!!!

Postave:

Budućnost: Dragojević – Ćuković, Adžić, Sekulić, Vukčević – Mirković, Raičković, Terzić – Moraitis, Ivanović – Bojović

Ludogorec: Renan – Moti, Grigore, Nedjaljkov, Sisinjo – Bađi, Menezes – Oliveira-Souza, Tekpeti, Čibota – Hihinjo

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča pod Goricom biće Mađar Ferenc Karako.

Podsjetimo se, Budućnost nije sjajno započela novu sezonu Prve Telekom crnogorske fudbalske lige gdje je poražena od Dečića na Zlatici 2:0, što nije prava uvertira pred večerašnji meč, ali izabranici Mladena Milinkovića vjeruju u uspjeh i pobjedu na domaćem terenu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve