Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

EP: Crna Gora lako savladala Njemačku, zakazan duel sa Italijom

Ajkule su ujedno izborile plasman na Svjetsko prvenstvo u Dohi, koje se igra narednog mjeseca, što je bio i primarni cilj ekipe trenera Vladimira Gojkovića

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Njemačku večeras u Zagrebu u osmini finala šampionata Evrope.

Crna Gora je ovom pobjedom izborila četvrtfinale, gdje će igrati protiv Italije.

Ajkule su ujedno izborile plasman na Svjetsko prvenstvo u Dohi, koje se igra narednog mjeseca, što je bio i primarni cilj ekipe trenera Vladimira Gojkovića.

Od početka se Crna Gora nametnula kao bolji rival u ovom meču. Prvu četvrtinu je dobila rezultatom 3:1, da bi na odmor otišla uz rezultat 6:3.

Meč je praktično u potpunosti riješen u trećoj četvrtini koju su naši vaterpolisti dobili rezultatom 4:1 i imali su šest velikih golova prednosti.

Ostalo je samo nejasno kojim rezultatom će ovaj meč biti završen.

U četvrtfinalu će Crnoj Gori rival biti Italija. Taj meč je na programu je u petak.

U reprezentaciji Crne Gore najefikasniji je bio Aleksa Ukropina sa tri gola iz pet pokušaja. Dva gola je dao Kanstantin Averka, a po jednom su se u strijelce upisali Miroslav Perković, Marko Mršić, Jovan Vujović, Dušan Matković i Vasilije Radović. Petar Tešanović je imao pet, a Dejan Lazović dvije odbrane.

U redovima Njemačke se istakao Denis Strelecki sa tri gola.

UŽIVO

IV četvrtina

Strelecki postiže svoj treći gol i dokazuje da ima sjajan šut čime smanjuje prednost na 10:5. Do kraja meča još dva minuta i 35 sekundi, očito je da su naši vaterpolisti popustili gas i mirno privode meč kraju.

III četvrtina

Siguran je Aleksa Ukropina iz peterca i stižemo do 7:3, što je najveća prednost od početka utakmice. Vujović postiže gol iz lijepe akcije. Ajkule su u seriji od 4:0 i čini se da se pitanje pobjednika rješava. Marko Mršić postiže svoj prvi pogodak na meču, 9:3. Aleksa Ukropina iz peterca postiže svoj treći gol i Ajkule imaju nedostižnih sedam golova prednosti, 10:3. Denis Strelecki sa distance postiže gol, 10:4.

II četvrtina

Nakon isključenja vaterpoliste Njemačke, odlični Miroslav Perković efektno postiže novi gol 4:1. Smanjena je prednost Ajkula, gol je postigao Božić. I dalje lijepa prednost za Crnu Goru. Božić smanjuje prednost na 4:3: Naši vaterpolisti već šest minuta prilično u lošem ritmu. Aleksa Ukropina konačno probija odbranu Njemaca, 5:3. Još minut do kraja druge četvrtine. Koriste Ajkule igrača više i golom Averke vraćamo prednost na plus tri gola, 6:3.

I četvrtina

Počeo je meč.Njemačka je povela nakon skoro tri minuta igre, strijelac Strelecki. Nakon nekoliko neiskorišćenih napada, konačno gol za Ajkule. Vasilije Radović je bio precizan u dobro organizovanom napadu, 1:1. Dušan Matković donosi prvo vođstvo za Crnu Goru, 2:1. Odlična odbrana Petra Tešanovića sprječava da Njemačka dođe do izjednačenja. Konstantin Averka precizan sa distance u napadu s igračem više i donosi prednost od dva gola 3:1.

Najava meča:

Crna Gora će, ukoliko eliminiše Njemačku, u četvrtfinalu igrati protiv Italije. “Ajkule” će ujedno izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Dohi, koje se igra narednog mjeseca.

Crnogorski vaterpolisti kao trećeplasirani završili su takmičenje u A grupi sa dva trijumfa, nakon boljeg izvođenja peteraca, protiv Francuske i Hrvatske, te porazom od Španije.

Njemačka je bila druga u C grupi, nakon pobjeda protiv Malte i Izraela i poraza od Srbije.

Nakon dobrog izdanja protiv Hrvatske, selektor “ajkula” Vladimir Gojković očekuje da njegovi izabranici nastave u istom ritmu.

“Izuzetno važan meč za nas u kojem nema prava na grešku. Ono što smo pokazali u posljednje dvije utakmice je put kojim treba da idemo. Sad prije svega treba da pristupimo toj utakmici, na pravi način, sa ciljem da ostvarimo važnu pobjedu i sa ciljem da se kroz utakmicu i dalje dižemo za ono što nas čeka u nastavku takmičenja. “, kazao je Gojković.

Dušan Matković ističe da su spremni za duel osmine finala.

“Očekujemo jak meč. To je prva utakmica gdje je apsolutni imperativ da pobijedimo, inače nema puta dalje. Ući ćemo jako i spremno u taj duel i dati sve od sebe da prođemo dalje,” kazao je Matković.

Jedan od najmlađih u timu Marko Mršić imao je sjajne partije protiv Hrvatska i Španije.

“Želimo najprije da se naviknemo na cijelu ovu atmosferu, novi bazen i da idemo na pobjedu naravno. Želimo da se plasiramo u četvrtfinale,” poručio je Mršić

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve