Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Uzbudljiva vožnja humanitarnim stazama

Ideja za ovom humanitarnom akcijom došla je prije četiri godine nakon saznanja u kako lošim uslovima đaci u školama iz ovih sredina uče, a uprkos tome su brojni i redovno pohađaju nastavu.

Svima nam je dobro poznata uključenost Moto kluba Familija, koji već godinama pruža pomoć školama koje se nalaze u ruralnim područjima Crne Gore. Tako i ovog puta, sada već tradicionalno u saradnji sa kompanijom Meridianbet, nastavljaju da podržavaju one kojima je pomoć najpotrebnija.

Ideja za ovom humanitarnom akcijom došla je prije četiri godine nakon saznanja u kako lošim uslovima đaci u školama iz ovih sredina uče, a uprkos tome su brojni i redovno pohađaju nastavu.

Zajedno će obići nekoliko seoskih škola duž planirane rute i obradovati mlišane. Njihov cilj je da se djeci u seoskim školama olakša sticanje obrazovanja i resursa koje zaslužuju.

Ovog puta riječ je o posjeti Štitaričkoj školi, koja ima čak 127 godina bogate istorije, i njenih dragih đaka u oblastima Podbišće, Štitarice, Polja i Gojkoviće. Ova posjeta bila je dio inicijative “Školski karavan”, kojom smo željeli da podržimo obrazovanje i budućnost ovih talentovanih mališana.

hunmanitarna

“Moto klub Familija ima duboku privrženost zajednici i društvenoj odgovornosti, i zato smo bili ponosni da ovoj školi i njenim đacima doniramo nove tašne, sveske i pribor. Pored toga, škola je takođe dobila kompjutersku opremu koja će unaprijediti obrazovno iskustvo učenika, kao i sportsku opremu poput obruča i lopti za rekreativnu nastavu.

Iz Moto kluba Familija koriste priliku da istaknu da je firma Meridianbet više od profitabilnog preduzeća i karakterišu je kao društveno odgovornu i posvećenu zajednici. Njihova podrška ovom projektu je dio našeg dubokog uvjerenja da obrazovanje treba da bude dostupno svakom djetetu, bez obzira na njihovu lokaciju ili socioekonomski status”, naveli su iz Moto kluba.

Predstavnici kompanije Meridianbet ističu da je za njih pomaganje najmlađima obaveza prema budućnosti našeg društva.

“Ova posjeta i donacija nijesu samo gest ljubaznosti, već i naša obaveza prema budućim generacijama. Želimo da svako dijete ima priliku da ostvari svoje snove i potencijal, i vjerujemo da je obrazovanje ključna stepenica ka tome.”

U narednim mjesecima zajedno ćemo obići još seoskih škola, donirati potrebnu školsku opremu i obogatiti svakodnevne živote mališana.

humanitarna

Meridianbet i Moto klub Familija pozivaju sve građane da se priključe ovoj akciji. Svi koji to žele mogu dati svoj doprinos i olakšati mališanima početak školske godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve