Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Uz određene korekcije možemo biti u igri za pobjedu

Budućnost želi da se revanšira Ljubljančanima za tijesan poraz u Evrokupu, pokaže drugo lice i vedriju stranu, i slavi u još jednom regionalnom derbiju

Drugi put za nešto manje od 48 sati, košarkaši Cedevita Olimpije i Budućnosti ukrstiće koplja u “Stožicama”. Zmajčeki su u utorak savladali Podgoričane u Eurokupu, a sada je na red došao zaostali meč 5. kola Jadranske lige (19.00).

Budućnost želi da se revanšira Ljubljančanima za tijesan poraz u Evrokupu, pokaže drugo lice i vedriju stranu, i slavi u još jednom regionalnom derbiju.

Ljubljančani i Podgoričani pucaju na visoko, sve sem plasmana u plej-of Jadranske lige bio bi neuspjeh. Obje ekipe konkurentne su na dva fronta iako su imale ogromne probleme i česta odlaganja utakmica zbog povećanog broja zaraženih igrača.

Petar Mijović zna koje segmente igre njegovi izabranici moraju da unaprijede kako bi slavili.

„Radi se o ekipima približnog kvaliteta, koje se dobro poznaju, tako da očekujem da i današnji meč bude sličan onom koji je bio u Eurokupu. Uz određene korekcije možemo biti u igri za pobjedu, što je nama jako važno zbog nastavka ABA lige. Odbrana je u većem dijelu meča bila na dobrom nivou. Oni su pored 15 postignutih trojki, izuzetnog procenta šuta za tri poena ubacili 74 poena. Mi smo promašili dosta otvorenih šuteva. Protiv Cedevite je uvijek značajno da se kontroliše tranziciona odbrana, da se štiti defanzivni skok i to su neki parametri gdje moramo biti na visokom nivou ukoliko želimo da trijumfujemo“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve