Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Utakmica Čukarički – Partizan neće se igrati večeras zbog žalbe domaćina

Utakmica 30. kola Superlige Srbije Čukarički - Partizan neće se igrati večeras, zbog žalbe domaćina koji traže da se ovaj meč registruje službenim rezultatom 3:0, dolučeno je u Fudbalskom savezu Srbije.

Utakmica 30. kola Superlige Srbije Čukarički – Partizan neće se igrati večeras, zbog žalbe domaćina koji traže da se ovaj meč registruje službenim rezultatom 3:0, dolučeno je u Fudbalskom savezu Srbije.

Derbi 30. kola Čukarički – Partizan prekinut je sinoć nakon 18. minuta zbog nereda na tribinama koje su izazvali navijači Partizana ubacivanjem baklju u teren, ali i nekih drugih predmeta.

Policija je nakon toga ušla na istočnu tribinu stadiona na Banovom brdu i došlo je do fizičkog obračuna sa navijačima nakon čega su se fudbaleri Partizana povukli sa terena.

U prvenstvenim utakmicama i prethodnih godina bilo je još težih incidenata od onog koji se sinoć desio na Banovom brdu, ali je to do sada uglavnom bilo u vječitim derbijima koji su po pravilu i pored nereda igrani.

U Čukaričkom tvrde da je za neodigravanje utakmice odgovoran Partizan čiji fudbaleri, po nekim informacijama nijesu željeli da se vrate na teren, međutim u zapisniku sa te utakmice nema takvog podatka.

Naime, Zajednica Superligaša je pak zauzela stav da je najpravednije da se utakmica ipak odigra, posebno zbog njene važnosti, jer odlučuje o četvrtom mjestu na tabeli te i o rasporedu za plej-of. Ali je i ponovila da je meč prvobitno prekinut odlukom sudije, a ne gostiju sa Topčiderskog brda.

“Shodno izveštajima službenih lica, glavni sudija je predmetnu utakmicu prekinuo iz opravdanih razloga nakon konsultacije sa delegatom utakmice i predstavnicima oba kluba. U izveštaju sudije o trajnom prekidu utakmice između ostalog navedeni su razlozi u predugom i neefikasnom pražnjenju tribine što je prouzrokovalo pauzu od 50 minuta kao i očiglednoj mogućnosti za daljim ugrožavanjem bezbjednosti i sigurnosti aktera utakmice zbog činjenice da nije ispražnjen kompletan stadion jer su na ostalim dijelovima stadiona i dalje bila prisutna lica koja su svojim ponašanjem mogla uticati na bezbjednost aktera, takođe i činjenice da su se lica koja su odstranjena sa stadiona grupisala na sjevernoj strani u dijelu van stadiona. Ovakvim postupanjem nakon tri prethodna prekida u situaciji koja se odnosi na ono što je najvažnije, a to su zdravlje i bezbjednost aktera utakmice sudija je donio odluku o trajnom prekidu utakmice”, navela je uprava takmičenja.

Kakoje mguće kazniti Partizan gubitkom bodova službenim rezultatom ako u zapisniku sa utakmice stoji da su sudije prekinule utakmicu, a ne da su fudbaleri Partizana odbili da se vrate na teren ostaje da se vidi.

Sasvim sigurno u Srbiji počinje rasplet i očigledno da pojedini navijači više nisu spremni da gledaju tiraniju samo jednog kluba.

Isto tako, FSS imao bi ozbiljan zadatak da dokažđe da su nerede izazvali navijači Partizana, a ne nekog drugog kluba, koji su došli obučeni kao Grobari sa namjerom da izazovu incidente. Poznato je da su čak i na nekim evropskim utakmicama Partizana navijači iz regiona, ali i Crvene zvezde dolazili na Partizanov jug i izazivali nerede zbog kojih je kažnjavan klub iz Humske.

Ipak, jasno je da su navijači Partizana shvatli da je postavljanjem na čelo FSS Dragana Džajića, kao obične marionete, i Branislava Nedimovića, koji šće o svemu odlučivati u fudbalskoj organizaciji po nalogu Aleksandra Vučića, zaokružena okupacija srpske kuće fudbala na duže vrijeme.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve