Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Umjesto iz Podgorice put do Pariza vodi preko Ulma

Dvije najbolje ekipe izboriće olimpijsku vizu. Selektorka naše reprezentacije Bojana Popović žali što turnir neće biti odigran u Crnoj Gori.

Ženska rukometna reprezentacija će sredinom aprila pokušati da se domogne Olimpijskih igara. Na turniru u Ulmu rivali će biti Njemačka, Paragvaj i Slovenija.

Dvije najbolje ekipe izboriće olimpijsku vizu. Selektorka naše reprezentacije Bojana Popović žali što turnir neće biti odigran u Crnoj Gori.

“Žao mi je je što to nismo prepoznali, što nismo malo više isforsirali da se prijavimo za organizaciju kvalifikacionog turnira. Ostaje žal, prosto ja to neću razumjeti nikada, ali ok ti koji su odlučili tako su odlučili. Jer to je jedan dodatni vgetar u leđa, puna ‘Morača'”.

Ona je apostrofirala značaj odlaska na Olimpijske igre.

“Mislim da je to za predstavljanje države veoma bitna stvar. Tako da je tu moralo više ljudi da se uključi, da se na tu temu ipak ranije malo razmišlja i priča kako ćemo i šta ćemo kada ta situacija dođe u. Kada smo ušli u četvrtfinale već se znalo da ćemo igrati kvalifikacije. Mada se znalo i prije, ali mi smo imali tu kartu za Olimpijski turnir i prije toga zahvaljujući tom trećem mjestu na Evorskom prvenstvu”.

Crna Gora ima olimpijsku medalju iz Londona 2012.godine kada je u finalu poražena od Norveške, poslije serije nevjerovatnmih sudijskih odluka sestara Bonaventura.

Nakon toga imala je još dva iučešća na najvećoj svjetskoj smotri sportista. Put u Pariz novoj generaciji “lavica” bila bi nagrada za uložen trud i ogromna prilika za sticanje iskustva, ali i čuda se dešavaju.

“Samo jer na vreme trebalo da se razmišlja ko šta i koliko treba da pomogne da taj turnir dođe u Podgoricu. I sigurno da je taj ukupan iznos uloženih sredstava mnogo manji od onoga što bi se dobilo kao domaćinstvo turnira i odlazak na kraju na Olimpijske igre. Tako da to nema cijenu”, kazala je Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve