Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Branson i Niksi pobjedom otvorili polufinalnu seriju, novi brejk Minesote, Denver u problemu

Omaleni bek bio je igrač odluke sa 43 poena, uz po šest skokova i asistencija. Branson je tako postao četvrti igrač u istoriji NBA lige sa četiri uzastopne 40+ utakmice u plej-ofu.

Na krilima fenomenalnog Džejlena Bransona, košarkaši Njujorka pobjedom su započeli polufinalnu seriju plej-ofa protiv Indijane – Niksi su odbranili domaći teren, pošto su u Medison Skver Gardenu savladali Pejserse 121:117.

Omaleni bek bio je igrač odluke sa 43 poena, uz po šest skokova i asistencija. Branson je tako postao četvrti igrač u istoriji NBA lige sa četiri uzastopne 40+ utakmice u plej-ofu.

Divinćenco je trijumfu Niksa doprinio sa 25, a Hart sa 24 poena.

Kod Indijane najbolji utisak ostavili su Tarner sa 23 i Sijakam sa 19 poena. Podbacio je Halibarton sa svega šest poena i osam asistencija.

Drugi meč biće odigran za dva dana na istom mjestu.

Novi brejk Minesote, Denver u ozbiljnom problemu

Košarkaši Minesote napravili su još jedan brejk, ponovo su u Koloradu nadigrali Denver, poveli sa 2-0 u seriji i u naredna dva meča na svom terenu imaju šansu da dokrajče šampiona i izbore plasman u finale Zapadne konferencije NBA lige.

“Vukovi”, kojima je na ovoj utakmici nedostajao Rudi Gober, drugi susret u Bol areni lagano su riješili u svoju korist – 106:80.

Trener Denver Majk Maloun govorio je o neophodnosti boljeg starta svog tima, ali gosti su krajem prve i početkom druge četvrtine napravili seriju 19:0 kojom su praktično već tada prelomili meč.

Nikola Jokić meč je završio sa po 16 poena i skokova, te osam asistencija, a najefikasniji kod Denvera bio je Eron Gordon sa 20 poena.

Na drugoj strani, Karl-Entoni Tauns i Entoni Edvards brojali su do 27.

Treća utakmica igra se u petak na subotu od 3.30 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve