Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ukropina se pretplatio na trofeje, Kup kruna godine

Možda početak nove sezone nije puno obećavao, ali kada je bilo najvažnije ekipa Radničkog se podigla i odigrala najbolji meč u finalu Kupa protiv apsolutnog favorita Novog Beograda. Ukropina je u ovom, ali i u prethodnim uspjesima, imao zapaženu ulogu.

Aleksa Ukropina sa Radničkim pretplatio se na trofeje. Sa ekipom iz Kragujevca crnogorski vaterpolo reprezentativac krajem prošle godine podigao je Kup trofej, a u sezoni 2020/21. popeo se na postolje Regionalne lige i domaćeg prvenstva.

Možda početak nove sezone nije puno obećavao, ali kada je bilo najvažnije ova ekipa se podigla i odigrala najbolji meč u finalu Kupa protiv apsolutnog favorita Novog Beograda. Ukropina je u ovom, ali i u prethodnim uspjesima, imao zapaženu ulogu.

– Polusezona nije išla kako smo zamislili i očekivali. Nijesmo stekli željeni ritam i formu što je bilo zamišljeno, ali znali smo, iako u prethodne dvije utakmice sa Novim Beogradom nijesmo bili blizu pobjede, da možemo da pariramo. Razmišljali smo da je to samo jedna utakmica u kojoj je sve moguće. Iz prethodnih analiza smo vidjeli da nijesu plivački najspremniji i da bi u tom dijelu i na agresivnost mogli da ostvarimo prednost, kao što je i bilo. Počeli smo u zaostatku, ali glavu nijesmo gubili. Novi Beograd bio je favorit, samim tim nijesmo nosili breme tereta. Na kraju smo uspjeli da dođemo do preokreta, nijesu to očekivali, djelovali su izgubljeno kada smo poveli, a naša želja je bila da u tom ritmu završimo utakmicu što smo i uradili, kazao je ljevoruki igrač.

Za rezultat je potrebno vrijeme, a Ukropina kaže da je njegova ekipa u pravi čas došla do mnogih stvari koje su falile konkretno u Ligi šampiona.

– Dobro smo se pripremali. Sva taktika i koncentracija bila je tome posvećena. Prije finala igrali smo sa Barselonetom, ali više smo bili fokusirani na Novi Beograd. Upravo je fokus na završnicu Kupa uticao na rezultat.

Realno Radničkom će biti potrebno mnogo sreće da, nakon osvojenog domaćeg Kupa, u Ligi šampiona dođe do fajnal-ejta. Znaju to u ovom klubu, pa je fokus više pomjeren na domaće obaveze i regionalno takmičenje.

– Očekivali smo na početku sezone da će bolje da ide, ali moramo realno pogledati stvari. U grupi smo sa prvacima država. Trenutna pozicija nije za pohvalu, ali duga je sezona, a nemamo neka prevelika očekivanja. Potrudićemo se da igramo što bolje i podižemo formu. Fokusirani smo na prvenstvo i Regionalnu ligu, a Liga šampiona će poslužiti kao takmičenje u kojem ćemo pokušati da se uzdignemo.

Naš reprezentativac je u NBA ritmu utakmica. Zanimalo nas je koliko je moguće, u takvim okolnostima, sačuvati i obnavljati snagu.

– Teško je zbog prenatrpanog rasporeda. Uglavnom igramo, manje treniramo, a mislim da je to loše urađeno od strane LEN-a. Nagurano je sve u jednu godinu. Igrači koji će nastupati za reprezentacije neće imati pauzu, nego će iz sezone u sezonu ući. Teško je sve to izdržati, iscrpljujuće je, ali se prilagođavamo. Mislim da nam dobro ide u tom dijelu.

Kakvi su dalji, lični, planovi?

– Sa Radničkim imam ovu i još jednu sezonu. Trenutno ne razmišljam o opciji prelaska, a ako bude ponuda mogao bih da ih uzmem u obzir. Ali sada je još rano za to.

Naš reprezentativac 17. januara, dan pred prvi duel sa Mađarskom u Svjetskoj ligi, priključiće se saigračima.

– Ekipa je nova i drugačija u odnosu na prije. Još nijesmo odigrali utakmice da bih mogao da steknem sliku. Mađarska će biti prva u kojoj ćemo vidjeti neke stvari, ali je rano za kompletan zaključak. Biće potrebno vremena da se uklopimo, mada je okosnica duže zajedno. Spremaćemo se za dva velika takmičenja, a Svjetska liga će nam poslužiti kao uvod za sve to, kazao je Ukropina.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve