Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

UEFA nema puno izbora: EURO sljedeće godine, situacija oko koronavirusa će se smiriti za dva ipo mjeseca

Naime, fudbal je stao i iako su šampionati odloženi do trećeg aprila, nema ni govora da se tada nastave, sigurno je da se neće steći uslovi da sve bude završeno na vrijeme. Prema procjenama stručnjaka, koje ipak treba uzeti sa rezervom, situacija bi trebalo da se smiri u naredna dva i po mjeseca.

Sve je izvjesnije šta će nacionalne federacije tražiti od UEFA u utorak na video konferenciji.

Trofej, Foto: UEFA

Naime, fudbal je stao i iako su šampionati odloženi do trećeg aprila, nema ni govora da se tada nastave, sigurno je da se neće steći uslovi da sve bude završeno na vrijeme.

Prema procjenama stručnjaka, koje ipak treba uzeti sa rezervom, situacija bi trebalo da se smiri u naredna dva i po mjeseca.

Zbog toga, jedino rješenje je da se ponovo igra od juna, za mjesec dana, ubrzanim tempom što bi značilo da se EURO 2020. odloži. Nijedna od vodećih federacija, odnosno blok onih najmoćnijih i ne pomišlja da prekine šampionat, da ne dodijeli titulu, ili da igra neki skraćeni plej-of, odnosno plej-aut. Oni će jedino ostaviti UEFA da riješi pitanje euro kupova, odnosno da iznađe način da se evropska takmičenja završe.

U nacionalnim savezima su mnogo zainteresovaniji da se šampionati završe regularno, ako treba uđu i u jul mjesec, ali treba prethodno donijeti odluku da se za par nedjelja produže automatski ugovor fudbalerima koji postaju slobodni agenti na kraju sezone.

Čini se da UEFA, iako krovna organizacija neće imati mnogo izbora, i da ovog ljeta nećemo gledati šampionat Evrope u fudbalu.

Ponovimo, ovo je zasnovano na pretpostavkama da će se situacija smiriti u naredna dva i po mjeseca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve