Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

UEFA kaznila FSCG: Dio stadiona biće zatvoren na utakmici protiv Mađarske

Razlog je navodno rasističko ponašanje navijača na utakmici protiv Srbije

Disciplinska komisija UEFA (UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body) donijela je odluke vezane za disciplinske prekršaje počinjene na utakmicama nacionalnih timova u martu, među kojijma je i duel Crne Gore i Srbije odigran u Podgorici.

Naime, disciplinska komisija UEFA izrekla je FSCG novčanu kaznu u iznosu od 20.000 eura i kaznu djelimičnog zatvaranje stadiona (najmanje 2.000 mjesta) na narednoj utakmici u UEFA takmičenjima u kojoj je Crna Gora domaćin, a razlog je rasističko ponašanje navijača.

Osim toga, FSCG kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 4.500 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, novčanom kaznom od 8.000 eura zbog blokiranih stepenica na tribinama, kao i sa 15.000 zbog zaključanih evakuacionih kapija.

Zbog ponašanja gostujućih navijača na istoj utakmici, Fudbalski savez Srbije sankcionisan je kumulativnom novčanom kaznom u iznosu od 53.000 eura, odigravanjem jedne domaće utakmice bez prisustva publike i zabranom prodaje ulaznica navijačima Srbije za jednu gostujuću utakmicu.

Fudbalski savez Crne Gore uputiće žalbu Komisiji za žalbe UEFA zbog izrečene odluke o djelimičnom zatvaranju stadiona i novčane kazne zbog zaključanih evakuacionih kapija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve