Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

U Partizanu ljuti zbog odlaska Jama Madara, prijete tužbom

Partizan Mozzart Bet reagovao je zvanično na odluku Jama Madara da jednostrano raskine ugovor sa klubom i pređe u Fenerbahče.

“KK Partizan Mozzart Bet ne prihvata jednostrani raskid ugovora od strane igrača, Jama Madara. Sve ugovorne obaveze prema igraču, klub je isplatio, kao i obaveze prema agenciji CAA sa kojom klub ima potpisan ugovor o zastupanju Jama Madara”

Partizan Mozzart Bet reagovao je zvanično na odluku Jama Madara da jednostrano raskine ugovor sa klubom i pređe u Fenerbahče.

Nekoliko sati pošto je transfer zvanično objavljen od strane istanbulskog kluba, šampion Jadranske lige objavio je saopštenje u kojem je najavio dalje poteze u vezi sa ovim transferom.

Poslije svega Partizan Mozzart Bet ne prihvata sve što se dogodilo…

“KK Partizan Mozzart Bet ne prihvata jednostrani raskid ugovora od strane igrača, Jama Madara. Sve ugovorne obaveze prema igraču, klub je isplatio, kao i obaveze prema agenciji CAA sa kojom klub ima potpisan ugovor o zastupanju Jama Madara. Pravdu u ovom slučaju, Partizan Mozzart Bet će potražiti pred organima FIBA na kojem će tražiti hitan postupak. Mejl upozorenja od strane Američke Agencije CAA je poslat sa mejl adrese koja nikada prije nije korišćena u komunikaciji sa klubom. Kompletan mailing sistem KK Partizan Mozzart Bet se nalazi Microsoft serveru koji ga je prepoznao kao “junk mail”. Sertifikat Microsofta je nemoguće falsifikovati i klub ima oficijalni dokaz o tome da je sporni mail završio kao “junk”. Igrač niti u jednom momentu, niti pisano, niti usmeno, nije obavjestio klub da je promijenio agenciju koja ga zastupa u Evropi. KK Partizan Mozzart Bet je prvi put saznao za problem kada je na sastanku sa novom agencijom koju predstavlja Miško Ražnatović video odštampan sporni mejl i potencijalni raskid ugovora”, stoji u klupskom saopštenju.

Dalje, iz Humske navode da je bilo u planu da se ponudi nastavak saradnje, ali…

“Najbitnije u čitavoj ovoj situaciji je da je igrač Jam Madar plaćen u istom momentu kao i svi aktuelni igrači KK Partizan Mozzart Bet i da mu se ne duguje niti jedan dolar od plata, niti CAA kao agenciji koja zastupa interese igrača u Sjedinjenim Američkim Državama. Igrač je ubijeđen od strane novog agenta kako je njegov ugovor jako nepovoljan po njega jer nije imao opciju izlaska za evropski klub, već samo za NBA. KK Partizan Mozzart Bet je platio obeštećenje u dvije rate njegovom matičnom klubu, Hapoelu iz Tel Aviva i potpisao je ugovor na 2+1 godinu sa opcijom od strane kluba da u ljeto 2023 produži saradnju. Na kraju prethodne sezone, Partizan Mozzart Bet je svakako planirao da Madaru ponudi produžetak saradnje po poboljšanim uslovima, ali nastup igrača i njegove agencije, uz pozivanje na sporni raskid ugovora i traženje duplo većeg ugovora od aktuelnog, klub nije želio da isprati”.

Za kraj, Partizan Mozzart Bet naglašava da bi saradnja sa agencijom BeoBasket mogla da se završi…

“Ovakvo poslovanje agencije sa kojom je klub sarađivao više od 20 godina, navodi na to da se saradnja sa Beobasketom okonča. Stoga, ukoliko Fenerbahče ili bilo koji drugi klub žele da angažuju našeg igrača, mi smo spremni da saslušamo ponudu i pustimo ga uz obeštećenje. U navedenom slučaju, štitićemo se svim raspoloživim pravnim sredstvima”.

Madarje sa Fenerbahčeom ranije danas potpisao ugovor na dvije, plus jednu sezonu. Ipak, Partizan Mozzart Bet potražiće podršku u ovom slučaju na sudu.

U nemoći da se zadrži Partizan da i za narednu sezonu formira konkurentan tim, iz SNS i Crvene zvezde krenuli su na Partizan džonom i svim raspoloživim sredstivima.

Ovog puta SNS, Aleksandru Vučiću i Nebojši Čoviću odlično su došle “menadžerske” usluge poznatog srpskog sportskog manipulatora Miška Ražnatovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve