Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Tužilaštvo pokrenulo istragu u vezi sa dešavanjima u FK Sutjeska: Provjeriće da li je bilo prijetnji, repetiranja pištolja…

Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću dao je nalog službenicima Uprave policije CB Nikšić da prikupe potrebna obavještenja

Incidente i sva dešavanja u fudbalskom klubu Sutjeska rješavaće Uprava policije, a po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću. To je prvi korak u razotkrivanju događaja nakon kojih je domaća i regionalna javnost ostala šokirana, prije svega zbog saopštenja bivšeg trenera Nenada Brnovića koji je prije dva dana kazao da mu je prijećeno i da je na sastanku sa upravom čak i “repetiran pištolj” od neidentifikovanog pripadnika obezbjeđenja.

Sa druge strane, uprava Sutjeske, koju vodi funkcioner Demokrata Marko Mitrović, odbacuje tvrdnje Brnovića, ali i ne nudi konkretne dokaze, osim poruku “da se klub neće više oglašavati”, što nije nimalo čudno jer su već prekinuli interakciju i komunikaciju sa navijačima na mrežama.

Marko Mitrović – tipični Demokrata: Kad mu nešto ne odgovara, prekine komunikaciju

Reakcija Tužilaštva 

Ipak, nadležni hoće da se bave svim tim događajima.

Povodom događaja na koji se odnose vaša pitanja, dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću dao je nalog službenicima Uprave policije CB Nikšić da prikupe potrebna obavještenja, nakon čega će biti donesena odluka da li su u radnjama nekog lica ostvareni elementi krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti”, saopšteno je iz ODT Nikšić na pitanja portala Aktuelno.

Pitanja su se odnosila na tvrdnje Brnovića da mu je prijećeno, kao i da li je ODT identifikovao ko je osoba koja je imala pištolj, kako tvrdi bivši trener nikšićkog kluba.

Portal AKTUELNO saznaje od izvora upućenih u dešavanja u FK Sutjeska, da je bilo “vrlo tenzično na sastanku Brnovića i njegovih pomoćnika sa upravom Sutjeske, na kojem je bio i Mitrović”. Pomenuti član obezbjeđenja, kako dodaje izvor, je poznat i zna se odakle dolazi i to će lako nadležni organi otkriti ako budu zainteresovani. Povod za sukob je, navodno, između ostalog visina novca koja bi trebalo da bude isplaćena Brnoviću i njegovim asistentima.

Brnović se obratio rukovodstvu Saveza

Povodom svih ovih dešavanja juče se oglasio i Fudbalski savez Crne Gore. Predsjednik i generalni sekretar FSCG Dejan Savićević i Momir Đurđevac razgovarali su u Kući fudbala sa Brnovićem, Nemanjom Kljajevićem i Srđanom Tatalovićem, doskorašnjim članovima FK Sutjeska.

“Brnović se zajedno sa pomoćnicima obratio rukovodstvu Saveza kako bi u direktnom razgovoru imali priliku da iznesu detalje sa sastanka koji su održali sa upravom FK „Sutjeska“ tokom kojeg je, prema njihovim riječima, došlo do nemilih scena i neprihvatljivih reakcija od strane uprave nikšićkog kluba”, navode iz FSCG.

“Zbog svega što se desilo na pomenutom sastanku, treneri su predali tužbe Disciplinskoj komisiji i Arbitražnom sudu FSCG koji će u daljim postupcima, u skladu sa svojim ovlašćenjima, odlučivati po podnijetim prijavama. Ujedno, Brnović, Kljajević i Tatalović informisali su Savićevića i Đurđevca da su nadležnim državnim organima predali krivične prijave protiv rukovodilaca FK Sutjeska koji su prisustvovali predmetnom sastanku”, navode iz FSCG.

Podsjetimo, do negativnih dešavanja u FK Sutjeska došlo je nakon eliminacije iz evropskih takmičenja kada su Nikšićani doživjeli blamažu jer su ispali od kluba Santa Koloma iz Andore. Uslijedio je i kiks u crnogorskom prvenstvu.

Nenad Brnović iznio šokantne tvrdnje

Brnović  je u ponedjeljak u obraćanju optužio čelnike kluba da su mu prijetili verbalno, da je napadnut čak i fizički i da se potezao pištolj na sastanku na kojem je dvije strane trebalo da se dogovore o prekidu saradnje.

Svjedoci ste da sam preko medija napadnut od strane sportskog direktora I predsjednika kluba, gdje sam optužen za sve propuste koji su se dešavali prethodnih godinu u Sutjesci.

Tom prilikom iznesene su mnoge neistine o meni, mom radu, mojoj ulozi u donošenju svih odluka koje su u nadležnosti uprave kluba. Moj i njihov rad neka ocijeni stručna fudbalska javnost. Povod mog obraćanja je isključivo nemio događaj koji se desio na sastanku uprave kluba i stručnog štaba na koji smo, uzgred rečeno, pozvani putem medija. Tom prilikom smo moji saradnici iz stručnog štaba i ja verbalno, a zatim i fizički napadnuti sa ciljem da se na takav način prisilimo da podnesemo ostavke. Nakon našeg insistiranja da na sportski i kulturan način riješimo sve probleme i njihove zahtjeve, uslijedio je žestok atak koji je rezultirao povlačenjem pistolja i njegovim repetiranjem od strane pripadnika obezbjeđenja stadiona. Uspjeli smo da se bez težih posljedica povučemo sa sastanka, gdje su nam na izlazu iz zgrade Opštine Nikšić zaprijetili linčom od strane navijača i da nam više ne garantuju bezbjednost”, tvrdi Brnović u izjavi dostavljenoj medijima.

Da li Demokrate podržavaju praksu potezanja oružja koju zastupa uprava na čelu sa njihovim funkcionerom?

Na odgovor Brnoviću čekalo se do skoro u ponoć u ponedjeljak veče kada se oglasila Uprava Sutjeske. Demantovali su da su potezali pištolji tokom sastanka uprave i stručnog štaba. aktera.

Crnogorsku javnost obavještavamo da je do pomenutog sastanka došlo na inicijativu upravo gospodina Brnovića koji je, sa članovima stručnog štaba od početka demonstrirao ponašanje ispod nivoa kulture – stoga je i saopštenje pomenutog gospodina ovakvog sadržaja. Po našem mišljenju, potpuno prizemno i ucjenjivačko, za šta možemo iznijeti i potrebnu dokumentaciju u vidu primljenih poruka putem e mail-a. I ne samo to – smatramo da je finansijski aspekt jedini motiv ovakvog medijskog obraćanja gospodina Brnovića. O samom sastanku – osim kratke rasprave na početku, koja je vrlo brzo prevaziđena, sastanak je nastavljen u prijateljskom tonu a tako je i okončan. Rukovanjem svih aktera”. tvrdi se u saopštenju Uprave FK Sutjeska.

I dok traje prepucavanje u samom Nikšiću vlada veliko razočarenje među navijačima i pristalicama FK Sutjeska, jer ako su oko čega složni to je ljubav prema tom lokalnom klubu. Oglasio se zbog toga i lokalni odbor Pokreta Evropa sad.

U Pokretu Evropa Sad – Nikšić izrazili su zabrinutost zbog dešavanja koja, kažu, ne bi nikako smjela da ugroze status i ulogu koju klub ima u crnogorskom fudbalu.

“Pozivamo nadležne organe da, u što kraćem roku, reaguju kako bi javnost saznala cjelokupnu i sveobuhvatnu istinu povodom javno eksponiranih događaja. Unaprijed osuđujemo svaki vid nasilja i pritiska na članove stručnog štaba, ukoliko su se isti desili”, saopštili su iz nikšićkog PES-a

Poručuju da je FK “Sutjeska” potrebna “profesionalizacija po principima rezultata i stručnosti”.

“Na kraju, želimo da pošaljemo poruku da je Fudbalskom klubu “Sutjeska” potrebna profesionalizacija po principima rezultata i stručnosti, kako uprave kluba, tako i stručnog štaba sa dugoročnom strategijom razvoja. Sve ovo je poželjno da bi se ostvarili potrebni uslovi, kako bi klub, osim rezultata u domaćoj ligi, mogao i morao ostvariti značajnije uspjehe i na evropskoj sceni”, zaključuju iz nikšićkog PES-a.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
18.08.2023-07:46 07:46

Ovaj Marko ne samo da je član Demokrata nego je i anorektičan ili on je ljekar koj treba da se liječi!

cetinje
18.08.2023-12:45 12:45
Reply to  džudović

A on je portorikansko magare original Ljaljo Becic -Plagijator inace KOPILJAN

COL
18.08.2023-10:24 10:24

Ovaj skorčo je pesnicama i nasiljem se izborio i za ove funkcije koje sad obnaša. Ko bi reka kad ga vidiš nebi ga ni iz kupusa išćera, a ovamo nasilan, oće odma da bije i prijeti…

Neko tamo
18.08.2023-10:24 10:24

Ovi uličari manekencici bebe SNPa i ljaljo su nestonajvece zlo za Crnu Goru partija sa najvise prevarantskim programom samo da bi kupili suvereniste a zapravo je ista ko df

A sto se tice funkcionera obični manekeni uličarčići crkveni kmeri
E da je srece zbog ovoga uhapsiti kompletnu partiju i zabraniti joj da izlazi na izbore

Ali nije u tome stvar sve dok četunjare na vlasti bice ovako

Merlin
18.08.2023-11:13 11:13

Bebe pobjegulje četničkog SNPa manekeni crkveni kmeri osnovani samo da bi kupili suvereniste za srpski blok

Mislim dovoljno je vidjeti borisa bogdanovica koprivicu krapovica ljalja i zakljuciti ko su demokrate sta du demokrate

cetinje
18.08.2023-12:46 12:46
Reply to  Merlin

Svi pomenuti KLASICNI KORITASI vepar u obor je za njih GOSPODIN.