Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

SKANDAL Nenad Brnović tvrdi: Prijetili su mi pištoljem i na taj način tražili da odem iz Sutjeske

Bivšii trener Sutjeske Nenad Brnović, koji je prošle sedmice napustio Nikšić, obratio se javnosti saopštenjem u kojem optužuje čelnike kluba da su mu prijetili verbalno, da je napadnut čak i fizički i da se potezao pištolj na sastanku na kojem je dvije strane trebalo da se dogovore o prekidu saradnje

Bivšii trener Sutjeske Nenad Brnović, koji je prošle sedmice napustio Nikšić, obratio se javnosti saopštenjem u kojem optužuje čelnike kluba da su mu prijetili verbalno, da je napadnut čak i fizički i da se potezao pištolj na sastanku na kojem je dvije strane trebalo da se dogovore o prekidu saradnje.

Brnović je otišao iz Sutjeske, naslijedio ga je Vladimir Janković.

Brnović u saopštenju navodi:

“Poslije događaja nakon eliminacije iz evropskog takmičenja imam potrebu da se oglasim sportskoj javnosti Crne Gore.

Svjedoci ste da sam preko medija napadnut od strane sportskog direktora I predsjednika kluba, gdje sam optužen za sve propuste koji su se dešavali prethodnih godinu u Sutjesci.

Tom prilikom iznesene su mnoge neistine o meni, mom radu, mojoj ulozi u donošenju svih odluka koje su u nadležnosti uprave kluba. Moj i njihov rad neka ocijeni stručna fudbalska javnost.

Povod mog obraćanja je isključivo nemio događaj koji se desio na sastanku uprave kluba i stručnog štaba na koji smo, uzgred rečeno, pozvani putem medija. Tom prilikom smo moji saradnici iz stručnog štaba i ja verbalno, a zatim i fizički napadnuti sa ciljem da se na takav način prisilimo da podnesemo ostavke.

Nakon našeg insistiranja da na sportski i kulturan način riješimo sve probleme i njihove zahtjeve, uslijedio je žestok atak koji je rezultirao povlačenjem pistolja i njegovim repetiranjem od strane pripadnika obezbjeđenja stadiona. Uspjeli smo da se bez težih posljedica povučemo sa sastanka, gdje su nam na izlazu iz zgrade Opštine Nikšić zaprijetili linčom od strane navijača i da nam više ne garantuju bezbjednost.

Odmah nakon toga smo imali susret sa grupom navijača gdje smo u potpuno korektnom i prijateljskom tonu obavili sportski razgovor.

Ovom prilikom obavještavam javnost da sam zajedno sa kolegama iz stručnog štaba slučaj predao policijskim organima i Disciplinskoj komisiji Fudbalskog Saveza Crne Gore na dalji postupak u nadi da će nas oni zaštititi.

Na kraju moram naglasiti da je ovo događaj kakav nikad nisam dozivio u fudbalskoj karijeri i nadam se da nijedan moj kolega ovako nešto u budućnosti neće doživjeti”, napisao je Brnović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Freedom
14.08.2023-20:18 20:18

E kad si sve iznio reci i imena tih hajduka što potežu levor.