Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Treba i u bazenu potvrditi sa smo bolji od Rumunije

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra će protiv Rumunije igrati meč za plasman od 5. do 8. mjesta.

Od plasmana u polufinale Evropskog prvenstva nmije bilo ni ovog puta ništa u Hravatskoj, samim tim ni od osvajanja medalje i teoretski olimpijske vize.

Ipak, dobro je što se plasmanom u četvrtfinale obezbijedio plasman na Svjetsko prvenstvo i time nova mogućnost da se izbori učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra će protiv Rumunije igrati meč za plasman od 5. do 8. mjesta.

“Motiv uvijek postoji. Mlada smo ekipa i svaka utakmica i svaka prilika je važna za nas. Utakmica protiv Rumunije nam može donijeti lakše šešire za neka buduća takmičenja kao i direktan plasman na neka takmičenja koja nas očekuju. Ozbiljno ćemo ući u meč i dati svoj maksimum. Turnir je bio naporan, radimo sve što je u našoj moći da se što bolje oporavimo. Nadam se da ćemo uspjeti da se odmorimo do utakmice. Sigurno ćemo ući spremni, koncentrisani… Nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu. Ostvarili smo primarni cilj i plasirali se na Svjetsko prvensto u Dohi. Tamo ćemo pokušati da izborimo olimpijsku vizu”, poručio je Dušan Matković.

Crna Gora protiv Rumunije ima samo jedan poraz u istoriji i on i danas mnogima zvoni kao jedan od najvećih neuspjeha od 2006. godine,. iako su tada obje selekcije bile daleko kvalitetnije nego što je to slučaj danas, pogotovo to važi za Rumuniju.

“Utakmica sa Rumunijom je od velikog značaja. Moramo da ih pobijedimo, ako želimo da imamo lakšu grupu na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Teško je poslije onakvog poraza da se vratimo na put, ali nam ta pobjeda dosta donosi. Trebalo bi da budemo pravi. Ako se desi kiks protiv Rumuna, put do Pariza će biti još teži. Objektivno smo bolji od njih”, rekao je u najavi meča Aleksa Ukropina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve