Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Trajković: Moramo tvrđe i agresivnije

Studentski centar, domaćin završnog turnira u Podgorici, u utorak je pobijedio Slobodu 96:92 u Sportskom centru ''Morača''. Kvalitetnija igra u završnici bila je dovoljna za trijumf, koji je po mnogo čemu i opomena za ekipu trenera Nenada Trajkovića

U taboru košarkaša Studentskog centra očekuju bolju partiju, prije svega u fazi odbrane, u drugom meču četvrtfinala ABA 2 lige protiv užičke Slobode, u četvrtak od 16 časova.

Studentski centar, domaćin završnog turnira u Podgorici, u utorak je pobijedio Slobodu 96:92 u Sportskom centru ”Morača”. Kvalitetnija igra u završnici bila je dovoljna za trijumf, koji je po mnogo čemu i opomena za ekipu trenera Nenada Trajkovića.

– Normalno da je partija u prvom meču opomena za nas. U svakom slučaju, nijesmo ušli dobro u utakmicu. Primiti 50 poena za poluvrijeme je baš mnogo. Nadam se da ćemo uspjeti da ispravimo neke stvari u igri do drugog meča. Da ćemo ići mnogo agresivnije, mnogo tvrđe u odbrani. Da ćemo napadački uspjeti da iskoristimo sav napadački potencijal koji imamo. Imamo nekih problema po pitanju povreda, ali nadam se da ćemo uspjeti to da do meča sredimo. I ako ne uspijemo, imamo dovoljno igrača pa ćemo to da nadoknadimo, kazao je Nenad Trajković, strateg Studentskog centra.

Trener domaćina završnog takmičenja očekuje od prvotimaca trijumf, zaliha od četiri poena prednosti iz prve utakmice kao da ne postoji.

– Očekujem različitu utakmicu. Ništa nije gotovo, mogla je i Sloboda da pobijedi, isto sa četiri razlike… I isto bi moralo da se igra jako, tvrdo i da se pobijedi. Mislim da ćemo da odgovorimo, da smo naučili lekciju. Da će odgovor biti mnogo tvrđi, agresivniji. I da ćemo uspjeti da prođemo u polufinale, dodao je on.

Sistem takmičenja je specifičan, dalje prolazi ekipa koja je bolja u ukupnom skoru u dvomeču…

– Ništa to nije komplikovanije. To je isto kao u ,,balonu“, moraš da igraš, da pobijediš. Nebitno, da li je ,,plus 20“ za rivala ili za tebe, igra se isto, jako i snažno. Ne kalkuliše se. Smatram da to nije bilo kakav problem. Imamo već iskustvo da igramo svaki drugi dan, kao i sve ekipe koje su došle ovdje. Sami sebi postavljamo granice, zaključio je Trajković.

Prvotimac, mladi crnogorski bek Milić Starovlah, očekuje bolje izdanje u odnosu na prvi meč sa slobodom.

– Loše smo otvorili prvu utakmicu. Posebno prvo poluvrijeme, u drugoj dionici smo dozvolili 32 primljena poena što je stvarno puno i za domaći teren. To znači da naša odbrana nije bila na vrhunskom nivou. U drugom poluvremenu smo zaigrali opet bolje. U posljednjoj četvrtini posebno kada smo podigli nivo odbrane, natjerali protivnika na neke neiznuđene greške i izgubljene lopte. Na kraju, u posljednja dva minuta imali smo i sportske sreće i došli do pobjede, kazao je Starovlah.

U ekipi je jasno uvjerenje, da će uspjeti da izbori polufinale i nastavi borbu za ABA ligu.

– Dešavaju se iznenađenja, vidjelo se to do sada. Na dva meča, gdje se igra na razliku, bolji tim ipak dođe do izražaja. Mislim da to više odgovara nama, nego ekipi Slobode, zaključio je Starovlah.

Prvi dueli polufinalnih dvomeča biće na programu u Sportskom centru ”Morača” u petak 23. aprila i subotu 24. aprila. Revanši su na programu u nedjelju 25. i ponedjeljak 26. aprila. Finalni dvomeč, za prolaz u ABA ligu i titulu ABA 2 šampiona, u Podgorici će biti održan četvrtog i šestog maja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve