Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Toronto Reptorsi žele Serđa Skariola na klupi sljedeće sezone

Skariolo bi bio tek drugi Evropljanin u istoriji, koji bi bio glavni trener na klupi kluba iz NBA lige., prije njega je to bio samo srpski stručnjak Igor kokoškov.

Totonto Reptorsi žele Serđa Skariola, sadašnjeg trenera Virtusa iz Bolonje i selektora Španije, za svog prvog trenera za narednu sezonu.

Ukoliko se to ostvari Skariolo bi bio tek drugi Evropljanin u istoriji, koji bi bio glavni trener na klupi kluba iz NBA lige.

Italijanski trener sastao se u četvrtak u hotelu Mažestik u Bolonji (uz dozvolu svog kluba) sa čelnicima kanadskog tima, predsednikom Masaijem Ujirijem i generalnim direktorom Bobijem Vesterom, koji ga smatraju jednim od glavnih kandidata za trenersku klupu. kluba iz Toronta

Reptorsi traže novog trenera nakon nočekivanog kraja Nurseovog petogodišnjeg mandata, koji je završen sa rekordom od 227 pobjeda i 163 poraza, i tri nastupa u plej-ofu u pet sezona.

U jednom od njih, Toronto je, između ostalih, sa Kavhi Leonardom, Lovrijem, Siakamom, Ibakom i Markom Gasolom, bio prvak konferecije nakon što je u finalu pobedio Karijeve Golden stejt Voriorse. Ove sezone, međutim, Reptorsi nisu uspjeli da dođu do plej-ofa nakon što su izgubili prvu utakmicu kod kuće od Bulsa.

Skariolo zna šta ga čeka u Kanadi (mala rekonstrukcija tima), zna kako da se nosi sa stvarima u klubu (bio je tamo 2019,.godine u teškom vremenu tokom pandemije). To  poznanstvo je dovelo do toga da sastanak bude veoma srdačan i prijeteljski, odnosno razgovor između starih poznanika. Bio je to samo prvi kontakt prije nego što Reptorsi donesu konačnu odluku.

Ljudi iz kluba ssali su se, virtuelno, sa J.J. Redik, bivši  NBA igrač (15 sezona u šest različitih timova) i aktuelni NBA analitičar, a kao mogući kandidati pominju se: Beki Hamon (trener Las Vegas Acesa), Patrik Mutombo (trener Reptorsa 905, povezani tim), Adrijan Grifin (pomoćni trener Baksa), Keni Atkinson (pomoćni trener Voriorsa), Čarls Li (pomoćnik za vrućinu), a razmišljali su i o Žordiju Fernandezu (pomoćni trener Kingsa).

Potez Reptorsa može dovesti Skariola u isorijske knjige, pošo bi on bi tek drugi evropski trener u istoriji koji bi shedio na klupi NBA tia kao glavni trener, poslie kratkog perioda na klupi Sansa (jedna sezona, 2018-19) Srbina Igora Kokoškova, danas asistenta Maveriksa.

Italijan Etore Mesina je bio dio tehničkog štaba Lejkersa (2011. i 2012.), a Srbin Darko Rajaković je pomoćni trener Grizlija nakon što je postao prvi Evropljanin koji je predvodio tim G-lige, Tulsa 66ers. Katalonac Žordi Fernandez uspešno radi u Kingsima.

Hipotetički, potpis Skariola od strane Reptorsa spriječio bi njegov dolazak u Real Madrid, klub sa kojim se njegovo ime povezuje poslednjih meseci, i donekle bi mu se zakomplikovala budućnost na klupi reprezentacije, sa kojom ima ugovor do kraja Olimpijskih igara u Parizu 2024.godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve