Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Tanja Brnović i Dijana Mugoša vjeruju da najbolje tek slijedi

Crna Gora u drugu fazu prenosi maksimalna četiri boda i već u četvrtak na startu druge faze bi pobjedom protiv Švedske ili Hrvatske mogla vizirati pasoš za četvrtfinale.

Crnogorske rukometašice sa tri ubjedljive pobjede na Svjtskom prvnstvu u Helsingborgu senzacija su dosadašnjeg dijela takmičenja. Ne toliko zbog pobjeda, koliko zbog načina na koje su one ostvarne i impresionirale rukometne sručnjake.

Crna Gora u drugu fazu prenosi maksimalna četiri boda i već u četvrtak na startu druge faze bi pobjedom protiv Švedske ili Hrvatske mogla “vizirati pasoš” za četvrtfinale.

Slavlje nakon utakmice i sreća nakon velikog trijumfa protiv Mađarske sasvim sigurno je podigla adrnalin našim rukometašicama, ali one i pored toga, makar po izjavama, čvrsto stoje na zemlji, i sa nestrpljenjem očekuju nastavak Svjetskog prvenstva.

“Nismo odmah zaspale, ali smo sve nakon pobjede dobro spavale i svakako da smo sve veoma zadovoljne poslije važne pobjede protiv Mađarske”, kazala je Tatjana Brnović poslije prespavane noći.

Naša reprezentacija nikada do sada nije imala maksimalan učinak u grupi na Svjetskim prvenstvima, ali su i pored podmlađenog sastava u Helsingborgu sve iznendadile igrom i oduševila odnosom prema nacionalnom dresu.

“Ovakva pobjeda nam je bila potrebna i mnogo nam znači, pokazale smo da možemo i da ko god da je u sastavu dajmo sve od sebe i borimo se na terenu, ali i da imamo kvalitet. Ne znamo koliko će to sada promjeniti odnos protivnika prema nama, ali naš zadatak je da zadržimo naš stil igre i da budemo fokusirani na sljedeću utakmicu. Nadamo se uspjehu i vjerujemo u njega, ali idemo korkak po korak. Mislim da imamo još dosta rezerve i da su najbolje naše utakmice tek pred nama”, kaže Brnović.

Crna Gora je na poluvremenu gubila tri razlike od Mađarske, bilo je 10:7, što se desilo u svlačionici na poluvremenu možda nećemo nikad saznati, ali rezultat svega je nevjerovatno drugo poluvrijeme i prvo mjesto u grupi pred drugi krug Svjetskog prvenstva.

“Ništa se specijalno nije desilo u svlačionici, vjerovali smo u sebe i nastavile da igramo kao u prvom poluvremenu. Odigrale smo i u prvom poluvremenu jaku i čvrstu odbranu, jedino smo bile efikasnije i koncentrisanije u napadu. Presrećne smo nakon pobjed protiv Mađarske i uspjeha u dosadašnjm takmičenju, u nama je pozitivna energija i nadam se da ćemo tako nastaviti i da ćemo takvih utakmica odigrati još”, zaključila je Brnović.

Mađarski mediji su danas u čudu zbog rezultata utakmice Mađarska – Crna Gora. Poslije prvog poluvremena svi su očekivali još ubjedljiviji rijumf Mađarica, a desilo se suprotno.

“Znam da je mnogima čudno kako smo preokrenule i ostvarile mnogo bolji rezultat u drugom poluvremenu, ali smo samo u nastavku utakmice imale bolju koncenraciju i realizaciju prilika. Imali smo i fenomenalnu Martu koja je krunisala svojim odbranama  našu igru u napadu i pogoovo u defanzivi. Sve nam je išlo od ruke i već na početku drugog poluvremena znale smo da je ta utakmica naša”, kazala je danas Dijana Mugoša.

Crna Gora je na Svjesko prvenstvo doputovala u podmlađenom sastavu i mnogi su sumnjali u konačan rezultat, mada je krajnji cilj Partiz, odnosno Olimpijske igre.

“Mnogo nam znači ova pobjeda na samopouzdanju, iako smo i prije te utakmice znale koliko možemo. Vjerujemo jedna u drugu i dovoljno je samo da se pogledamo i sve krene kako treba, jer iz tih očiju i pogleda proizlazi naša vjera i snaga”, tvrdi Mugoša.

Ona vjeruje da se neće na ome zadržati i da u drugoj fazi, ali i u završnici Svjeskog prvenstva imaju dosa oga da kažu i pokažu.

“Imamo maksimalan broj bodova pred start drugog kruga, ali na nama j da zadržimo fokus i da idemo korak po korak, odnosno iz utakmice u utakmicu, da svaku od njih dobro priprmimo i damo svoj maksimum”, zaključila je Dijana Mugoša.

Prvu uakmicu drug faze Svjetskog prvensva naše rukomeašice igraju u četvrtak veče od 18 časova, protiv Švedske ili Hrvatske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve