Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

“Lavice” Ponosne na ostvareno

Crna Gora će u kvalifikacijama za Olimpijske igre za rivale imati selekcije Slovenije, Paragvaja i poraženog iz utekmice za peto mjesto Njemačka - Holandija.

Prije puta na Svjetsko prvenstvo cilj ženske rukometne reprezentacije Crne Gore bio je plasman u četvrtfinale i on je ostvaren, a da nije bilo sudijskog para iz Alžira, koji kao da je u četvrtfinalu ispunjavao domaći zadatak, možda bi se “lavice” prvi put u istoriji borile i ze medalje na Mundijalu.

Crna Gora je na Svjetskom prvenstvu imala dvije fenomenalne golmanke. U grupi je blistala Marta Batinović, koja je do povrede bila najbolja golmanka turnira, a nakon toga blistala je kapitenka Marina Rajčić.

“Najbitnije je da smo zdrave završile, a još smo i pobijedile. Žao mi je, naravno, zbog utakmice sa Danskom, ali srećna idem kući, jer znam da smo dale sve od sebe i dobile dosta igračica. To je jako bitno za naredna okupljanja i kvalifikacije koje slijede. Čekamo Martu da nam se oporavi i vrati, mislim da pravimo novu, mnogo jaku reprezentaciju, koja može da parira svima. Mnogo je pozitivnih stvari. Falilo nam je dosta igračica, neke su se oprostile, ali kad se neke vrate biće ono pravo. Samo da se lako uklope i nastavimo gdje smo danas stale”, kazala je nakon što je protiv Češke proglašena za igračicu utakmice Marina Rajčić.

Slijede kvalifikacije za Olimpijske igre. Naša selekcija je u grupi sa Slovenijom, Paragvajem i poraženim iz meča za 5. mjesto između Holandije i Njemačke.

“Daćemo sve od sebe, nećemo to lako pustiti. To je naš san, san novih “lavica”. Pripremaćemo se kroz klubove da kvalifikacije dočekamo spremne”, zaključila je Marina.

Ubjedljivom i sigurnom pobjdom protiv Češke osvojeno je sedmo mjesto, tako da izabranice Bojane Popović imaju mnogo razloga za zadovoljstvo i ponos.

“Ponosne smo na sve što smo uradile i na današnju pobjedu. Dobro smo odigrale utakmicu sa Češkom, stabilno, mirno i uspješno završile prvenstvo. Nismo očekivale ovakav razvoj događaja, ali smo izuzetno ponosne na borbu, pristup i samu igru”, poručila je 25-godišnja Podgoričanka.

Crna Gora će krajem februara i početkom marta igrati dva meča sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a od 11. do 14. aprila i kvalifikacije za Olimpijske igre. Rivali za dva mjesta u Parizu biće poraženi iz meča Holandija – Njemačka, te Paragvaj i Slovenija, koju vodi bivši selektor Crne Gore i trener Brnovićeve u Krimu, Dragan Adžić.

„Kvalifikacije će vrlo brzo doći, već za nekoliko mjeseci. Do tada ćemo imati još jedno okupljanje, željno sve to iščekujemo i krećemo sa pripremama”, poručila je Brnovićeva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve