Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Marina Rajčić: Nikada nijesam vidjela isključenje zbog radovanja

Trenutak kada sudije Belhiri i Hamidi (Alžir) isključuju Itanu Grbić, zbog pretjeranog radovanja, ostaće upamćen kao antologijska odluka i biti dugo prepričavan kao crnohumorna anegdota.

Senzacija se nije dogodila u Hrningu, u polufinalu Svjetskog prvenstva igraće domaćin Danska koja je, pored neospornog kvaliteta, sinoć na parketu dvorane “Jiske bank boksen” imala logističku podršku od strane Međunarodne rukometne federacije (IHF ), koja nije dozvolila da pobijedi rukomet, već biznis, i mnogi drugi interesi.

Za mnoge momente na terenu se i može dati neko objašnjenje od strane sudija za donesenu odluku, ali će trenutak kada sudije Belhiri i Hamidi (Alžir) isključuju Itanu Grbić zbog pretjeranog radovanja ostati upamćen kao antologijska odluka i biti dugo prepričavan kao crnohumorna anegdota.

Kapitnka crnogorsk reprezentacije Marina Rajčić pokazala j sinoć u Danskoj zbog čega je baš ona predvodnik ove generacije koja obećava mnogo radosti na velikim takmičenjima u godinama koje dolaze.

“Nikada nisam vidjela da je neko isključen zbog radovanja i to je to, da ne idemo dalje. Ne želim da budem nepristojna i da komentarišem mnogo suđenje u ovako važnoj utakmici, u svakom slučaju, čestitke Danskoj na pobjedi, želim im sreću do kraja prvenstva”.

Naša reprezentacija je otputovala na Svjetsko prvenstvo sa željom da se, uz malo sreće, domogne četvrtfinala i obezbjedi plasman za olimpijske kvalifikacije i zadatak je ispunjen sa maksimalnom ocjenom za igrački, umjetnički i rezultatski dojam. Za nešto više trebalo je odsustvo alžirskih sudija.

Takmičenje nije završeno eliminacijom iz borbe za medalje, očekuju nas mečevi za razigravanje od 5. do 8. mjesta i lakše protivnike u kvalifikacijama za Pariz – prvi rival je Holandija u petak, od 14.30h sati.

“Svaki meč je težak, sve smo umorne i mentalno istrošene, jer priprema za ovakve mečeve zahtijeva maksimalan fokus. Pokušaćemo da odmorimo, da se namjestimo i da odigramo još jedan meč za uživanje, jer kada uživamo onda i igramo najbolje”, kazala je Marina Rajčić.

Crna Gora je pred 11.000 danskih navijača pokazala odlučnost, borbenost i hrabrost da se suprostavi danskom nacionalnom timu i predstavnicima IHF kojima je ruka pravde bila u pištaljkama alžirskog sudijskog para.

U gotovo nestvarnoj i popuno izgubljenoj situaciji, pri vođstvu danske 21:14 u 40. minutu, pronašle su mentalnu snagu da se vrate u meč i učine ga dramatičnim i serijom 6:1 natjeraju danske navijače da strijepe za konačan ishod.

“Borile smo se do kraja, ali nekada ne ide kako želiš i očekuješ. Tokom cijelog meča smo gledale naprijed – i kada je bilo minus sedam. Bilo je i nekih sudijskih odluka, koje zaista nismo razumjele, ali nismo odustajale i to je za ponos. Žalimo naravno, ali idemo dalje uzdignute glave”, zaključila je kapitenka reprezentacije Marina Rajčić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lada
14.12.2023-16:46 16:46

Bravo lavice! Samo naprijed!

RIR
14.12.2023-19:19 19:19

Bravo “laFice” ,bravo Marina,bravo Bojana !
ponosni smo na vas !
Dostojne najviseg ranga takmičenja ali na žalost odabir sudija za zadnji vas meč nedostojan tog takmičenja !