Nedjelja, 12 Maja, 2024
Rubrika:

Sve spremno za spektakl na stazi u Podima

Danas su u Podima automobili smješteni u boksu za tehnički pregled i verifikaciju vozila sa kojima će automobilisti u nedjelju ujutro izaći na stazu i boriti se za bodove.

Organizatori privode kraju pripreme za organizaciju “MBAT Meridian 2023” na kojoj će i ove godine uzeti učešće najbolji takmičari iz regiona,a li i iz Italije i Mađarske.

Danas su u Podima automobili smješteni u boksu za tehnički pregled i verifikaciju vozila sa kojima će automobilisti u nedjelju ujutro izaći na stazu i boriti se za bodove.

Veoma važan segment organizacije trke su ljudi koji vrše kontrolu vozila, ali i oni koji na samoj trci donose odluke o regularnosti trke i ponašanja samih vozača na stazi.

Jedan od onih koji godinama dolazi na “MBAT Podi Meridian 2023” je i sudija starter Dejan Tomanović koji iza sebe ima stotine ovakvih trka i koji je svojim radom na stazi zaslužio povjerenje organizatora trka u Crnoj Gori, ali i najboljih crnogorskih automobilista.

“Trka u Podima je godinama u samom vrhu kada je u pitanju kvaitet takmičara koji dolaze i samom organizacionom smislu i zbog toga svi zajedno svake godine ponovo dolazimo ovdje i radujemo se svakom novom takmičenju na stazi koja iz godine u godinu ima sve veće sigurnosne i svake druge standarde, što potvrđuje i podatak da je godinama u međunarodnom kalendaru”, kazao je Tomanović.

Tomanović ne decenijama u auto-moto sportu i bio je služeno lice na brojnim trkama u Crnoj Gori i regionu, u vrijeme kada je automobilizam bio jedan od najpopularnijih sportova u zemlji i kada se pored staza na Lovćenu ili Glava Zete nalazilo desetine hiljada gledalaca.

“Kriza u auto-moto sportu je počela početkom ovog vijeka kada je došlo do problema u organizaciji Saveza i kada je Crna Gora imala dva saveza što je prouzrokovalo ozbiljne i kadrovske i organizacione probleme. U tom periodu su i mediji prestali da se interesuju za ovaj sport i mi se svi zajedno trudimo da povratimo povjerenje publike i medija”, kaže Tomanović.

“Mnogo na nedjeljnoj trci očekujem od Vasilija Jakšića koji je i u Evropi veliko ime i šampion, kupio je novo vozilo Hundai I 30 sa kojim će tek da zavlada na evropskim stazama. Očekujem puno i od Jovana Perunovića koji je kupio vozilo od Tiha Aćimića”, zaključio je Tomanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve