Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Organizatori spremni za start trke “MBAT Podi Meridian 2023”

I ove godine MBAT Podi Meridian 2023 ugostiće oko 100 automobilista iz Crne Gore, BiH, Srbije, Albanije, Makedonije, kao i zemalja EU Hrvatske, Mađarske i Italije.

Međunarodna brdska auto trka Podi Meridian 2023 (MBAT Podi Meridian 2023) i KUP, osmi put, održaće se u nedjelju u Herceg Novom na Podima.

I ove godine MBAT Podi Meridian 2023 ugostiće oko 100 automobilista iz Crne Gore, BiH, Srbije, Albanije, Makedonije, kao i zemalja EU Hrvatske, Mađarske i Italije.

Među prijavljenima su Laslo Sas iz Mađarske,kao i naš Vasilije Jakšić prošlogodišnji šampion Evrope. Takmičari će se za MBAT i KUP voziti na stazi dugačkoj 4.465m.

Božidar – Boško Radović, direktor trke kazao je da sve spremno za MBAT i očekuje da će sve proteći u najboljem redu.

“Sve je spremno za predstojeći vikend. Staza je u potpunosti prilagođena svim pravilima i standardima, a sve u cilju sigurnosti i bezbjednost takmičara, ali i publike. Staza će ove godine prvi put cijelom dužinom biti ozvučena, tako da će posjetioci, zaljubljenici u ovaj sport moći da čuju komentatore i budu upoznati sa svim dešavanjima u toku trke”, naglasio je Radović.

On je kazao i to da je ove godine boks za vozila i takmičare na novoj lokaciji,u Meljinama.

“Nova lokacija boksa je u blizini starta, tako da je i to dodatna olakšica za naše vozače, pored samog prostora koji je natkriven i u potpunosti zatvoren i time bezbjedan i adekvatan za vozila takmičara” kaže Radović.

On je dodao i to da će se na predstojećem sportskom događaju, prvi put u Crnoj Gori, organizovati i takmičenje Oldtimer-a.

“Drago nam je što su Savez Oldtimera, kao i njihov predstavnik Željko Knezević prepoznali značaj Međunarodne brdske trke na Podima, tako da sve ljubitelje automobilizma, pored tradicionalne MBAT, očekuje i trka Olditemera, koja se prvi put organizuje u našoj državi. Zbog svega navedenog trka je zahtjevnija i u finasijskom i u organizacionom smislu, od svih prethodnih, ali to je ono što smo kao organizatori očekivali, jer to je i pokazatelj da je tradicionalna MBAT Podi iz godine u godinu sve bolja i kvalitetnija”, naglasio je Radović.

Radović je podsjetio da su tehnički pregled i verifikacija vozila zakazani za sjutra od 15.00 do 19.00 sati, dok će se vanredni pregled i verifikacija obaviti u subotu od 8.00 do 9.00 časova.

Generalni sponzor MBAT Podi Meridian 2023 je Meridian bet, zlatni sponzor Turistička organizacija Herceg Novi, a događaj su podržali kompanija Carine, Bluline i Opština Herceg Novi, kao i brojni prijatelji auto sporta.

Podsjećamo da će tokom sportskog događaja u subotu (30.septembar) i nedelju (1. oktobar) biti zabranjeno saobraćanje od kružnog toka u Meljinama do Kamenog, od 9.00 do 18.00 sati, dok će između obje trke tokom oba dana biti omogućeno saobraćanje na toj dionici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve