Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Švajcarska pobjednik Eurosonga, Hrvatska na drugom mjestu

Treće mjesto zauzela je iz Ukrajina

Švajcarska je pobjednik 67. izdanja muzičkog takmičenja Eurosong koje se održavalo u Malmeu.

Pobjednik je odlučen na osnovu glasova stručnog žirija i glasova publike. Nakon glasova žirija prva je bila Švajcarska odnosno njen predstavnik Nemo s pjesmom “The Code”.

https://www.youtube.com/watch?v=CO_qJf-nW0k

Na drugom mjestu je Hrvatska.

Treće mjesto zauzela je iz Ukrajina. Najgore je prošla Norveška koja se našla na samom kraju sa 16 bodova, ispred nje su Austrija i Slovenija sa 24 odnosno 27 bodova.

Srbiju je predstavljala Teya Dora koja je zauzela 17. mjesto.

Švedska, Ukrajina, Njemačka, Luksemburg, Izrael, Litvanija, Španija, Estonija, Irska, Latvija, Grčka, Velika Britanija, Norveška, Italija, Srbija, Finska, Portugal, Jermenija, Kipar, Švicarska, Slovenija, Hrvatska, Gruzija, Francuska i Austrija borile su se za pobjedu na Eurosongu.

I Holandija je trebala nastupati pod rednim brojem pet, ali je njihov predstavnik Joost Klein diskvalifikovan nakon navodnog incidenta koji se dogodio u backstageu. Naime, Kleina je jedna žena iz produkcijske ekipe prijavila švedskoj policiji da ju je zastrašivao.

Voditeljke ceremonije finala u Malmo Areni bile su Petra Mede i Malin Akerman, dvojac koji je bio domaćin i obje polufinalne večeri.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve