Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Sutjeska remijem u Bijelom Polju krenula u odbranu titule, Jezero bolje od Rudara, Arsenal poražen na premijeri od Petrovca

Sezonu 2022/23 otvorili su Jezero – Rudar u Beranama, odnosno novi prvoligaš Jedinstvo i aktuelni šanpion Sutjeska u Bijelom Polju.

Novo, 17. izdanje crnogorskog elitnog fudbalskog karavana zvanično je počelo večeras.

Sezonu 2022/23 otvorili su Jezero – Rudar u Beranama, odnosno novi prvoligaš Jedinstvo i aktuelni šanpion Sutjeska u Bijelom Polju, te Arsenala i Petrovca u Kotoru.

Sutjeska je remijem sa Jedinstvom (1:1) krenula u odbranu titule.

Gosti su mogli do vođstva u 32. minutu, ali je udarac Miloša Drinčića sa penala zaustavio mladi lčuvar mreže Sergej Joksimović.

Međutim minut kasnije nikšićki “plavi” dolaze do prednosti.

Ilija Tučević je izveo korner, a Srđan Krstović pospremio loptu u mrežu za svoj prvijenac u “plavom” dresu.

U 41. minutu Dušan Vuković je šutirao sa dvadesetak minuta malo pored gola domaće ekipe.

Dva minuta prije odlaska na odmor dosuđen je jedanaesterac i na drugoj strani, nakon što je Anto Babić neoprezno srušio Luku Đorđevića u svom kaznenom prostoru.

Precizan izvođač najstrožije kazne bio je Mirza Idrizović, koji je ujedno postavio konačan ishod.

U nastavku je tim Milije Savovića tražio gol, imao loptu u nogama, napadao, ali bez konkretne završnice, pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Plavljani su pobijedili Pljevljake (3:1).

Povelo je nominalni domaćin već u 10. minutu preko Aldina Adžovića koji postiže prvi ovosezonski gol u Meridinabet Prvoj crnogorskoj ligi. Prvu asistenciju u novoj sezoni upisao je novajlija Marko Vuković koji je samo šest minuta kasnije morao da napusti teren zbog povrede.

U 35. minutu Jezero duplira prednost, strijelac Armin Bošnjak sa bijele tačke.

Pred sam kraj prvog dijela Danin Talović je prepolovio zaostatak lijepim lobom i donio nadu “rudarima” da mogu da izbjegnu poraz.

Ipak u 63. minutu Bošnjak je majstorski pogodio dalji ugao sa ivice šesnaesterca i tako svojim drugim pogotkom stavio tačku na ovaj meč i donoio tri boda svojoj ekipi na otvaranju domaćeg šampionata.

Tivćani koji su prvi put u istoriji postali član elite poraženi su na premijeri od Petrovca (2:0).

Izabranici Mladena Lambulića došli su do vođstva u 41. minutu.

Pogodak su režirali dvojica novajlija – Brazilac Čagaz Augusto je asistirao za Senegalca Mamadua Mendija koji je zatresao protivničku mrežu.

Konačnih 2:0 postavio je Mendi svojim drugim golom u 58. minutu.

U narednom kolu Sutjeska dočekuje Jezero, Jedinstvo gostuje Arsenalu iz Tivta, Rudar igra protiv Mornara u Pljevljima, dok Petrovac čeka Budućnost.

Sjutra se sastaju Mornar i Dečić u Baru (21:00), dok je duel Iskre i Budućnosti odložen zbog obaveza podgoričkog tima u Evropi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve