Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Sutjeska oprezna, ali vjeruje u prolaz

Ovog puta Nikšićani nijesu dio Lige šampiona ili Lige Evrope, već će večeras (20.30h) na DG Areni ugostiiti drugoligaša Gruzije, ekipu Gagre u prvom meču prvog kola kvalifikacija za novoformirano takmičenje – Ligu konferencija

Fudbaleri Sutjeske sinoć su odradili posljednji trening pred start nove sezone.

Sezone koju Sutjeska već tradicionalno otvara nastup na evro sceni.

Ovog puta Nikšićani nijesu dio Lige šampiona ili Lige Evrope, već će večeras (20.30h) na DG Areni ugostiiti drugoligaša Gruzije, ekipu Gagre u prvom meču prvog kola kvalifikacija za novoformirano takmičenje – Ligu konferencija.

Crnogorski vicešampion je favorit, što obećava da neće igrati sputano, ali kapiten Vlado Giljen i njegovi saigrači, svakakao, imaju dozu opreza, ubijeđeni da je njihov rival potpuna nepoznanica.

Najveće međunarodno iskustvo među Nikšićanima ima upravo golman Giljen.

“U prednosti su zbog tog što su takmičarskoj formi, jer im je prvenstvo u toku, a za očekivati je i da su u najboljoj formi, ali i mi smo svjesni svojih kvaliteta. Moramo ih respektovati, ipak je ovo evropska utakmica, ali ne bježimo od uloge favorita. Naš je sastav u odnosu na prošlu sezonu prilično izmijenjen, ali mislim da smo se solidno uigrali u toku priprema i siguran sam da smo bolji od Gruzijaca. Slažemo kockice i siguran sam da ćemo, kako vrijeme bude odmicalo, igrati sve ozbiljnije”, riječi su kapitena Sutjeske Vlada Giljena, koji podsjeća da su gledali neke njihove mečeve, ali da su se, prije svega, koncentrisali na svoju igru.

Strateg Milija Savović, takođe, vjeruje u uspjeh.

“Trudili smo se da, što prije, uklopimo novajlije u tim. Velike su promjene bile u timu, ali treninge u posljednjih dvadesetak dana posvetili smo traženju idealnog tima. Znamo dosta o protivniku, ali samo na osnovu snimaka njihovih mečeva, ali teško je procijeniti stvarne njihove kvalitete. To je drugačija liga, drugačiji stil igre njeguju, razlika je i u pristupu… Tek će se, kad počne meč, vidjeti koliko smo se svemu tome prilagodili. Još prelazni rok nije okončan, očekujem da imamo još pojačanja, a u ovom meču nećemo moći iskoristiti sve fudbalere koji su nam na raspolaganju. Eto, na primjer, Marko Vučić tek se priključio i sigurno neće biti među starterima, ali biće nam od koristi tokom domaćeg šampionata, pa možda i danas dobije priliku ukoliko bude potrebe. Nije na ovim prostorima novost da se kompletan sastav mijenja pred vrlo važne mečeve, ali to je naša realnost”, kazao je Savović.

Reklo bi se, Sutjeska je “najtanja” u bekovskoj i štoperskoj liniji.

Za očekivati je da od početka zaigraju novajlije Drinčić i Matanović, ali tu su i oni koji su lani bili nosioci igre -Marković, Stijepović, Grivić, Augusto…

Svjestan je i Savović da u u defanzivi fali iskustva.

“Tu smo pretrpjeli najviše promjena, otišli su nam iskusni fudbaleri, ali nijesmo mogli ništa učinjeti. Mislim da smo pronašli dostojne zamjene u mladim igračima. Bubanja je do sada igrao zadnjeg veznog, ali mogao bi ubuduće biti štoper, a s njim u paru trebalo bi da bude Drinčić. Biće ubuduće sigurno još novih igrača koji će nam rješavati problem”, priča Savović i podsjeća da su bili na pripremama na Zlatiboru.

“Odigrali smo ukupno četiri meča, od čega tri posljednja na Zlatiboru. Na planini smo dva meča odigrali neriješeno, a u posljednjoj provjeri minimalno izgubili od Kolubare. Nijesu se još novi igrači uklopili na pravi način, a kad to kažem mislim i na Vučića i Nikača. Možda se od nas očekuje siguran prolaz, ali takvo razmišljanje i ne ide nam u prilog. Jesmo favoriti, jer oni su ipak drugoligaši”, priznaje Savović.

Gagra u sjajnoj formi

Gruzijci su, bar ako je suditi po njihovim rezultatima na domaćoj sceni, u sjajnoj formi.

Gagra je vezala šest pobjeda 3:1, 5:1, 2:0, 1:0, 3:0, a prije sedam dana bila je ubjedljiva – 4:0.

Trenutno je na prvoj poziciji Druge lige Gruzije nakon 20 odigranih kola.

Za taj tim nastupaju isključivo Gruzijci.

Karte 5 eura

Zbog poznatih problema sa koronavirusom večeras će biti dozvoljeno da meč posmatra 1.200 gledalaca (30% ukupnog kapaciteta stadiona u Lješkopolju).

U prodaji se našlo 200 karata, a ulaznica košta pet eura.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve