Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Sutjeska na pola puta ka Alkmaru

Nikšićani su večeras na DG Areni pobijedili Santa Kolomu sa 2:0 (1:0) i stekli sasvim pristojnu prednost pred revanš utakmicu za sedam dana.

Fudbaleri Sutjeske ostvarili su pobjedu u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija Lige konferencija i nalaze se na dobrom putu da izbore dvomeč protiv holandskog AZ Alkmara.

Nikšićani su večeras na DG Areni pobijedili Santa Kolomu sa 2:0 (1:0) i stekli sasvim pristojnu prednost pred revanš utakmicu za sedam dana.

Nije blistala Sutjeska u prvoj utakmici večeras, pošto je i Santa Koloma imala svoje prilike, ali ih nije iskoristila.

Naš pobjednik Kupa poveo je u 24. minutu. Prvo je šutirao Matanović sa 12-13 metara, njegov udarac je odbranio golman gostiju, a na odbijenu loptu je natrčao je Šaletić i poslao je u mrežu.

Imali su gosti nakon vođstva Sutjeske nekoliko prilika za izjednačenje, ali su njihovi šutevi iz izglednih situacija završavali pored gola.

Sredinom drugog poluvremena Sujeska je propustila nekoliko prilika da uveća svoju prednost, a najizgledniju šansu prokockao je Striković u 71. minutu nakon centaršuta Šaletića sa lijevog krila.

Dva minuta kasnije bilo je 2:0 za našeg predstavnika. Matanović sjajno prošao, ovoga puta se umjesto šuta odlučio da uposli svog napadača, koji je sa 13-14 metara pogodio donji desni ugao gola gostiju, lopta se od stative odbila u mrežu za sigurnih 2:0

Do kraja utakmice Santa Koloma nije imala snage da uradi nešto više pred golom Nikšićana,a ni Sutjeska nije mnogo apinjala da prednost uveća protiv predstavnika Andore.

SUTJESKA – SANTA KOLOMA 2:0 (1:0)

Podgorica – “DG arena”. Gledalaca: 400. Sudija: Sandi Putros (Danska). Strijelci: Šaletić u 24. i Striković u 73. minutu. Žuti kartoni: Simić, Krstović, Šaletić, Vuković, Matanović, Pajović (Sutjeska), Paez, Mourelo (Santa Koloma).

Sutjeska: Ličina, Grivić, Nikolić, Simić, Šaletić, Pavlović (90+5. Žižić), Krstović, Vuković (78. Pajović), Matanović (90+5. Janičič), Živković (65. Fahti), Striković (78. Đinović).

Santa Koloma: Gomez, Markovič, Gomes, Rodriges, Krespo, Paez (58. Niegra), Lopes, Taribio (85. Morera Gomes), Mourelo (76. San Nikolas), Virhili (58. Garido), Eloj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve