Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Još jedan debakl crnogorskog fudbala, i Arsenal primio “petardu”

Crnogorski fudbal iz utakmice u utakmicu sve više tone, a ne vidi se kako bi kola koja su krenula nizbrdo mogla da se zaustave.

Fudbaleri tivatskog Arsenala pretrpjeli su težak poraz u kvalifikacijama Lige konferencija, večeras na DG areni od jermenskog Alaškerta poraženi su sa 1:5.

Nakon prve utakmice u Jermeniji, kada je bilo 1:1, ljubitelji fudbala u Crnoj Gori nadali su se da bi Tivćani mogli preskočiti Alaškert, ali su i oni nakon Budućnosti u Evropi primili “petardu”.

Crnogorski fudbal iz utakmice u utakmicu sve više tone, a ne vidi se kako bi kola koja su krenula nizbrdo mogla da se zaustave.

U prvih petnaestak minuta nije bilo ozbiljnijih prilika, a Alaškert je uglavnom kontrolisao posjed lopte.

Veliku šansu Arsenal je propustio u 19. minutu. Mirković je šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta je došla do Montenegra koji nije uspio da je proslijedi u mrežu.

Alaškert je propustio veliku priliku preko Rasinesa koji je u 28. minutu šutirao malo pored desne stative.

Četiri minuta kasnije nova prilika za goste. Flores je izbacio Živkovića, i iskosa sa lijeve strane promašio suprotni ugao gola Puletića.

Alaškert je terensku inicijativu nagradio pogotkom u 40. minutu. Flores je poslao dobar pas do Agdona koji lako savladao golmana Arsenala.

Gosti su nastavili da igraju u visokom ritmu, a prednost su udvostručili golom istog igrača u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena.

U nastavku meča, šampion Jemenije iskoristio je prvu veliku priliku. Kurtsidže je petom  uposlio Agdona, ovaj driblingom izbacio štopere Tivćanja i poslao loptu u nebranjenu mrežu za ket-trik u 48. minutu.

Arsenal je smanjio deset minuta kasnije. Živković je uputio dobar centaršut sa desne strane, a Boban Đorđević udarcem glavom savladao Čančarevića.

Upravo je Đorđević morao da napusti teren nekoliko minuta kasnije, zbog povrede, a umjesto njega ušao je Darko Nikač.

Na 5:1 povisio je rezervista Grigorijan u 92. minutu uz dosta sreće, nakon što mu je lopta prilikom pokušaja centaršuta prešla preko noge, asam odva minuta kasnije konačan rezultat postavio je Mensah.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve