Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đuričković: Kritike su na mjestu, dugujemo svima veliko izvinjenje

Zvuči nestvarno – čak 13 golova primili su ''plavi'' u četiri utakmice na ino sceni

Budućnost se ružno oprostila od Evrope – bacila je ljagu na svoju skoro stogodišnju istoriju, a u krajnjem osramotila crnogorski klupski fudbal koji je ionako na lošem glasu.

Zvuči nestvarno – čak 13 golova primili su ”plavi” u četiri utakmice na ino sceni.

U najranijoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona Podgoričani su pukli od Helsinkija 7:1, a onda je drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija pokazalo da i od najgoreg ima gore.

Ni u najluđim snovima nije se moglo zamisliti da će se najbolja domaća ekipa, osvajač duple krune i vlasnik rekorda doslovno obrukati u dvomeču sa Toršavnom.

Budućnost je na Farskim Ostrvima izgubila 4:0, a u revanšu pod Goricom 2:0. Ukupno 6:0 protiv poluamatera sa sjevera kontinenta. ”Pola tuceta” od tima iz lige koja je zvanično 47. na rang listi UEFA.

Prave riječi za ovakvu igračku i rezultatsku blamažu teško je pronaći.

– Osjećaj je užasan. Teško nam je svima, pogotovo igračima, na nama je ipak najveća odgovornost. Bacili smo mrlju na klub, sebe same i crnogorski fudbal. Očekivali smo nešto drugo, spremali se za velike stvari, ali desio se pad za koji ni sami nemamo objašnjenje. Žao nam je zbog svega. Svaka kritika je na mjestu. Ne bježimo od toga. Moramo da podnesemo nimalo prijatne riječi. Sami smo krivi – za Arenu kaže vezista Miomir Đuričković, jedan od rijetkih igrača Budućnosti koji je smogao snage da nešto javno kaže poslije nezabilježenog debakla.

Dvadeset četvorogodišnji Podgoričanin ne zna razloge totalnog raspada.

– Prošle sezone izbacili smo Astanu iz Evrope, bili blizu uspjeha i protiv Sarajeva. Došle su obaveze na domaćoj sceni, gdje smo bili dominantni. Osvojili smo duplu krunu. Igrali dobro i dopadljivo. Ništa od toga nije bilo slučajno. Imali smo kratku pauzu, a potom su krenule pripreme za ovu takmičarsku godinu. Radili smo sve isto, maksimalno ozbiljno, odgovorno, profesionalno, uz odličnu atmosferu. Prišli smo evropskim izazovima sa planom da odemo korak dalje. Vjerovali smo da možemo. Ipak, Helsinki nam je pokazao da nijesmo na tom nivou. A tek ovo protiv Toršavna. Nema riječi, nema opravdanja za ono što nam se desilo. Razmišljam neprestano, pričamo između sebe, ali nemam objašnjenje. Fudbal je nepredvidiv, dešavalo se i najvećim evropskim klubovima da budu ubjedljivo poraženi, ali ovo nijesmo smjeli da dozvolimo. Dugujemo svima veliko izvinjenje – poručio je nekadašnji mladi reprezentativac.

Teško je ovih dana biti fudbaler Budućnosti. O tome svjedoče brojne uvrede i zvižduci sa tribina tokom i poslije revanša sa Toršavnom.

”Manekeni”, ”pi….e”,”ovce čuvajte”, ”skinite dresove…”– sve su to morali ”plavi” da slušaju od razočaranih navijača.

Kada ekipa pobjeđuje i osvaja trofeje – fudbaleri imaju status heroja. Ali, kada gube bez stila, bez žara, borbe ili zalaganja – to se ne prašta.

– Ne mogu da kažem da nijesmo htjeli, željeli ili da je falilo motiva. Ušli smo u revanš sa ciljem da se iskupimo za prethodno loše partije, dali smo sve od sebe, ali nije išlo. Očigledan je pad forme, nikome ne ide. Pokušavamo, ali sve je bilo uzalud. Kola su krenula nizdbro i teško ih je zaustaviti – ističe Đuričković, koji nastavlja:

– Nije prijatno čuti onakve povike sa tribina, ali svjesni smo da su kritike zaslužene. Razumijemo ljutnju navijača. Rekli su svoj sud. Nije lijepo kada nam psuju roditelje, jer oni nijesu ništa krivi. Što se tiče fudbalskih zamjerki – na mjestu su. To ne mora niko da nam kaže, svjesni smo svega. Moramo što prije da se dignemo, izvučemo pouke i uradimo sve da se ovakvo izdanje više nikada ne ponovi – naglašava korpuletni igrač sredine terena.

Nakon rezultatskih katastrofa rezovi su obično neizbježni.

Da li će ceh platiti trener Mladen Milinković, čitav stručni štab, stariji igrači ili možda uprava, od koje su ultrasi tražili odlazak – tek će biti poznato.

Nove obaveze stižu ubrzo. Budućnost za vikend igra prvenstvenu utakmicu sa Mornarom pod Goricom.

– Iskreno se nadam da ćemo prvenstvo započeti kako valja. Jesmo u teškoj situaciji, ali očekujem da nađemo rješenje za krizu. Najbolji lijek bi bila pobjeda protiv Barana. Svi želimo da se vrate srećni dani i da ponovo uživamo u dobroj igri i rezultatima – zaključio je Đuričković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve