Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Superliga vidi pozitivne stvari u izvještaju, ne veliku pobjedu UEFA

Ovo je samo jedan korak u postupku koji i dalje traje i zadovoljni smo time što je trećoj strani priznato pravo da organizuje takmičenja. On je istakao i da UEFA ima monopolsku poziciju koja nosi i određene odgovornosti

Kompanija A22 Sports, osnovana da u djelo sporovde ideju Evropske superlige oglasila se u četvrtak nakon objavljenog ekspozea glavnog advokata Suda pravde Evropske unije Atanasiosa Rantosa nakon koga prilično jasno može da se nazre i odluka koju će u prvim mjesecima naredne godine donijeti sud u sporu UEFA i Superlige.

Rantosov stav je u svim tačkama na strani FIFA i UEFA. Njegov stav nije obavezujući, ali očekuje se da se sudijsko veće vodi onim što je iznio kada bude donošena konačna odluka.
Naravno, UEFA i FIFA oglasile su se u zadovoljnom tonu, a sada stiže i saopštenje Superlige koja stav Rantosa ne vidi kao veliku pobjedu UEFA i FIFA.

Ističu se posebno ove stvari:

„Gospodin Rantos je naveo da je UEFA dominantna, donekle i monopolistička organizacija svih evropskih klupskih takmičenja i da ima posebnu odgovornost da obezbijedi da nikome ne bude neopravdano zabranjen pristup tržištu.

Kako je istakao, uslovi pristupa tržištu moraju da budu jasni, objektivni i što detaljnije određeni kako bi organizatori i treća zainterseovana strana mogli da ih ispune. Za sve one koji ispune uslove, federacija ne bi trebalo da odbije pristup. Zapravo, UEFA ne bi smjela da u procesu davanja odobrenja gleda svoje interese“, ukazuju iz A22 Sports.

Bernd Rajhart, izvršni direktor ove kompanije je dodao:

„Ovo je samo jedan korak u postupku koji i dalje traje i zadovoljni smo time što je trećoj strani priznato pravo da organizuje takmičenja. On je istakao i da UEFA ima monopolsku poziciju koja nosi i određene odgovornosti.

Ipak, mi vjerujemo da će 15 sudija odlučivati sa odgovornošću i da će sve ispitati kako bi klubovi imali šansu da odlučuju o svojoj sudbini“, poručio je Rajhart.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve