Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Superkup generalna proba pred početak sezone

Trener Budućnosti Petar Mijović smatra da je Superkup odlična prilika za podizanje forme.

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović vjeruje da će Superkup ABA lige u Podgorici odlično poslužiti kao uvod u novu sezonu i doidatno uigravanje tima.

Trener Budućnosti Petar Mijović smatra da je Superkup odlična prilika za podizanje forme, pred mnogo važnije mečeve u ABA ligi i Evrokupu.

“Košarkaški spektakl kao uvod u sezonu koja je na pragu. U radnom raspoloženju dočekujemo Superkup. Određeni igrači su nam se kasno priključili. Sa određenim ambicijama ulazimo u turnir – da nam posluži da prvo kolo ABA lige 30. septembra i tri dana nakon toga prvo kolo Evrokupa dočekamo spremni”, poručio je Mijović.

Zadar nikada nije bio lak protivnik, prošle godine je znao da iznenadi i Crvenu zvezdu, tako da protiv njega uvijek svaki tim iz regiona mora uči maksimalno ozbiljno u utakmicu.

“Zadar je za razliku od nas ekipa koja je zadržala nosioce igre. Sigurno da će biti teško, zahtjevno. Dobra su ekipa, dobro vođena, sa dosta kvaliteta, predvodi ih Luka Božić. Mi imamo zadatak da ispunimo određene ciljeve u toj utakmici, da damo sve od sebe i plasiramo se u polufinale. Ambicija je da se trurnir iskoristi, da ekipa nakon turnira bude u značajno boljem stanju, nego što je bila prije turnira”, rekao je Mijović.

Budućnost Voli je u odnosu na prošlu sezonu značajno izmijenila tim, bilo je dosta odlazaka, ali i prinovatako da je potreban period adaptacije novih igrača.

“Deset novih igrača je stiglo. Mi smo prvi trening pred odlazak u Sarajevo napravili zajedno, gdje ljudi nisu znali imena jedni drugima. To je proces iz kojeg moramo što brže da izađemo i da nivo naše igre do početka prvenstva podignemo”

Povreda diskusa Frimena predstavlja problem.

“To je nešto što nas opterećuje. Frimen je bio jedan od najvažnijih igrača, sa dosta poena u rukama. Moramo da mijenjamo neke uloge, da vidimo da li nam tržište nešto nudi”, poručio je Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve