Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Sud donio odluku, Džudo savez će biti izbrisan

Džudo savez je uložio žalbu Upravnom sudu, a predsjednik Dragomir Bečanović je na pres konferenciji rekao da ne postoji nikakva šansa i da su pogriješili

Upravni sud Crne Gore odbio je zahtjev Džudo saveza Crne Gore da se odloži izvršenje odluke Ministarstva sporta i mladih o brisanju tog saveza.

Foto: Džudo savez

Kako se navodi u odluci objavljenoj na stranici Suda, u vijeću sastavljenom od sudija, Muzafera Hadžajlića, kao predsjednika vijeća, Snežane Vukčević i Svetlane Budisavljević, kao članova vijeća zahtjev za odlaganje izvršenja rješenja Ministarstva sporta i mladih, broj UPI 01-006-33/2019 od 08.02.2019 godine, se odbija.

U obrazloženju odluke navodi se da je zahtjev nedozvoljen!

“U podnijetoj tužbi kojom je traženo odlaganje izvršenja, nijesu dati razlozi zbog kojih se odlaganje izvršenja rješenja traži. Nije navedeno da li je po predlogu za odlaganje izvršenja, koji je priložen uz tužbu, riješeno i kakva bi to nenadoknadiva šteta nastala ukoliko do odlaganja ne bi došlo, zbog čega nijesu ispunjene procesne pretpostvake za postupanje po predmetnom zahtjevu.” stoji u obrazloženju.

Da podsjetimo Ministarstvo sporta i mladih je osmog februara donijelo odluku da se Džudo savez izbriše iz Registra sportskih organizacija jer nije uskladio rad organizacije i opšte akte sa Zakonom o sportu.

Džudo savez je uložio žalbu Upravnom sudu, a predsjednik Dragomir Bečanović je na pres konferenciji rekao da ne postoji nikakva šansa i da su pogriješili.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve