Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Streljaštvo: Dominacija Stefana Čađenovića i Novaka Devića

Samo takmičenje obilježili su pištoljaši, a posebno se istakao Stefan Čađenović (Centar PG) sa 572 kruga i junior Novak Dević (Donje luge) sa 564 kruga. Stefan je ovim rezultatom napravio svojevrstan kambek i odmah potvrdio talenat i klasu koji su ga učinili jednim od najboljih juniora Evrope

Prvenstvo Crne Gore standardnim vazdušnim oružjem održano na strelištu ”Ljubović” okupilo je 50 strijelaca i 12 klubova.

Samo takmičenje obilježili su pištoljaši, a posebno se istakao Stefan Čađenović (Centar PG) sa 572 kruga i junior Novak Dević (Donje luge) sa 564 kruga. Stefan je ovim rezultatom napravio svojevrstan kambek i odmah potvrdio talenat i klasu koji su ga učinili jednim od najboljih juniora Evrope.

– Dević je svojim ličnim rekordom, te zlatom za juniore i srebrom kod seniora, na najbolji način potvrdio da se budi iz jedne sezone koja je bila puna kolebanja i traženja, saopštili su iz Streljačkog saveza.

Slično kao i Stefan, još jedan strijelac se na odličan način vratio takmičenju Nikola Šaranović je nakon godinu pauze nonšalantno ”upucao” respektabilni 561 bod i osvojio bronzu kod seniora. I ostali pištoljaši bili su više nego raspoloženi, a treba istaći lični rekord zlatnog kadeta Andrije Obadovića (Donje luge) koji je sa 552 kruga bio i srebrni kod juniora. Treće mjesto kod juniora pripalo je Matiji Dačeviću (Nikšić) sa 549 krugova.

Ivoni Bulatović (Centar PG) je bilo dovoljno 554 kruga da potvrdi svoju dominaciju kod seniorki u disciplini pištolj. Srebrna je bila Jovana Popović (Gorštak), a bronzana Jelena Pantović (Centar PG). U disciplini vazdušna puška sve po starom. Opet su najbolji bili Anđela Miličković (Centar PG) sa 616 bodova i Miloš Božović (Berane) sa 614,4 boda. Oboje su bili raspoloženi i pokazali stabilnost i potencijal za još bolje rezultate.

Anđeli su kod seniorki društvo pravile Darinka Bulatović (Gorštak) sa 604,5 bodova i Beba Dabetić (Berane) sa 600,8 bodova. Darinka je u juniorskoj konkurenciji bila zlatna, ispred sve bolje Ksenije Jukić, najmlađe učesnice prvenstva i Mine Balević koja je iznenadila i osvojila bronzu.

Kod kadetkinja Jukić, koja je prešla granicu od 600 bodova, pridružile su se Mina Balević (Berane) i Remka Ramusović (Donje luge). Kod seniora, u disciplini puška , prvo mjesto bilo je rezervisano za Miloša Božovića, dok su druga dva mjesta na postolju pripala strijelcima Donjih luga Nemanji Obradoviću (606.4) i Miljanu Deviću (599.4).

Dević je u juniorskoj konkurenciji osvojio zlato, ispred Nemanje Šekarića (Centar PG) i Milete Labudovića (Donje luge). Kod kadeta, prvo mjesto pripalo je Milovanu Drobnjaku (Berane) ispred Tadije Radojevića (Donje luge) i Alekse Dabetića (Berane). Ekipno su seniori i seniorke Centra iz Podgorice bili najbolji u disciplini pištolj, dok su u drugim kategorijama najbolji bili strijelci Donjih luga.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve