Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Srbija bez Nikole Jokića na Svjetskom prvenstvu u košarci

Jokić je ovog proljeća sa ekipm Denvera osvojio titulu u NBA ligi, u finalu plej-ofa proglašen je za najboljeg igrača, ali ga u timu Srbije na Mundobasketu neće biti

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće bez svog najboljeg košarkaša Nikole Jokića na Svjetskom prvenstvu koje se sljedećeg mjeseca održava u Manili.

Jokić je ovog proljeća sa ekipm Denvera osvojio titulu u NBA ligi, u finalu plej-ofa proglašen je za najboljeg igrača, ali ga u timu Srbije na Mundobasketu neće biti.

Selektor Svetislav Pešić i ljubitelji košarke u Srbiji nadali su se da će Srbija sa Jokićem u timu napasti titulu svjetskog prvaka, ali bez njega i vjerovatno Vasilija Micića, od toga najvjerovatnije neće biti ništa.

Od dana kada je podigao šampionski pehar NBA lige, bilo je najava da možda i najbolji centar svijeta neće igrati za Srbiju na Svjetskom prvenstvu. Postojala je mala mogućnost da se stvari promjene, odnosno da Jokić u dogovoru sa selektorom Pešićem dobije produženi odmor. Na kraju, ipak, nije došlo do preokreta.

Jokić je danas obavjestio selektora Pešića i ljude iz KSS da definitivno neće igrati na Mundobasketu.

Pokušali su diplomatijom Pešić i čelni ljudi KSS da promjene odluku. Prethodnih dana u operaciju je bio uključen i novi kapiten selekcije Srbije Bogdan Bogdanović, koji je bio u kontaktu sa Jokićem. Muški se angažovao bek Atalnte, međutim, do preokreta nije došlo.

Međutim ostaje pitanje da li je upravo odluka da Bogbadnović, a ne on, što bi bilo logiućno, bude kapiten reprezentacije i dodatno uticalo na odluku Jokića da kaže ne Pešiću.

Kojić je trenutno bez dileme najbolji igrač planete, a to znači i Srbije, i umjesto da bude vođa i da se igra gradi oko njega Pešić već drugo takmičenje kapitensku traku daje drugima, umjesto prirodnom lideru tog tima.

Od ranije je poznato da će srpska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu biti lišena i usluga Nikole Kalinića, a da li će doći do još nekih otkaza ostaje da se vidi narednih dana.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve