Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Spaić: Jak je Špandau, ali jaki smo i mi

Upravo nastupi u evropskom elitnom takmičenju, u kojem nemaju imperativ, najviše muče mladu i talentovanu ekipu Jadrana. Novljani su bili ravnopravan rival Jugu iz Dubrovnika, mađarskom Solnoku i Olimpijakosu, ali su sve tri utakmice izgubili, praktično na jednu loptu

Vaterpolisti Jadrana, aktuelni šampioni Crne Gore, sigurnim koracima idu ka plasmanu na finalni turnir Regionalne lige, što je jedan od primarnih ciljeva u novoj sezoni.

Spaić i Radović, Foto: VK Jadran

Drugi je svakako, odbrana duple krune u Crnoj Gori, a treći, što više pobjeda u Ligi šampiona.

Upravo nastupi u evropskom elitnom takmičenju, u kojem nemaju imperativ, najviše muče mladu i talentovanu ekipu Jadrana. Novljani su bili ravnopravan rival Jugu iz Dubrovnika, mađarskom Solnoku i Olimpijakosu, ali su sve tri utakmice izgubili, praktično na jednu loptu.

Izabranici Petra Radanovića uspjeli su brzo da se oporave. Nadigrali su Crvenu zvezdu u Beogradu, a odmah posle tog duela misli usmjerili ka Berlinu, gde ih u četvrtak očekuje meč sa Špandauom, koji se polako, ali sigurno, vraća na staze stare slave.

„Tačno je da su Jug, Solnok i Olimpijakos bili veliki favoriti, tačno je da se radi o ekipama koje za cilj imaju plasman na finalni turnir i borbu za titulu prvaka Evrope, ali ostao je malo gorak ukus poslije tih duela, jer da smo imali malo više sreće, malo više iskustva i koncentracije, mogli doći do pozitivnih rezultata. Mnogo toga smo naučili u duelima sa najboljim ekipama Evrope“, naglasio je centar Jadrana i reprezentacije Crne Gore, Vladan Spaić za Sport Klub i nastavio:

„Sada nas očekuje duel sa Špandauom u Berlinu. Radi se o izuzetno kvalitetnom rivalu, koji ima bogatu tradiciju i istoriju. Meč se igra u Berlinu što je prednost našeg rivala. Međutim, kao i u svakom meču do sada nastojaćemo da stignemo do pobjede. Mislim da favorita nema. Borićemo se do posljednjeg atoma snage da stignemo do pozitivnog rezultata. Trebaće nam malo sreće, a kao i svi u timu, nadam se da će posle Juga, Solnoka i Olimpijakosa, fortuna konačno biti na našoj strani. Sreća prati hrabre, a mi ćemo sigurno biti hrabri i odvažni. Jak je Špandau, ali jaki smo i mi“.

Utakmica između Špandaua i Jadrana igra se u četvrtak sa početkom u 19 časova.

Grupa A: Špandau – Jadran Herceg Novi, Jadran Split – Jug, Solnok – Olimpijakos, Sintez – Barseloneta.

Tabela: Jug 9, Olimpijakos 9, Barseloneta 6, Solnok 6, Sintez 3, Špandau 1, Jadran iz Splita 1, Jadran iz Herceg Novog bez bodova.

Grupa B: Hanover – Pro Reko, Terasa – Mladost, OSC – Marsej, Dinamo Tbilisi – Ferencvaroš.

Tabela: OSC 9, Ferencvaroš 9, Pro Reko 7, Mladost 4, Marsej 3, Terasa 3, Hanover i Dinamo su bez bodova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve