Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

SP Katar: Čak 24 reprezentacije smještene u radijusu od 10 km

Za razliku od prethodnih turnira, sve reprezentacije boraviće u istom hotelu i koristiti istu bazu za trening tokom cijelog turnira, čak će svoje treninge dan prije utakmica obavljati u svojim kampovima, a ne na stadionima

Čak tri četvrtine reprezentacija, koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru biće smješteno u radijusu od 10 km jedna do druge, objavila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

Za razliku od prethodnih turnira, sve reprezentacije boraviće u istom hotelu i koristiti istu bazu za trening tokom cijelog turnira, čak će svoje treninge dan prije utakmica obavljati u svojim kampovima, a ne na stadionima.

FIFA je objavila da su 24 od 32 reprezentacije smještene unutar kratke vožnje jedna od druge u blizini glavnog grada Dohe.

„Igrači će imati više vremena za trening i odmor tokom takmičenja, a moći će da iskuse uzbuđenje, koje će zavladati zemljom iz mnogo bližeg okruženja, budući da će se kolege igrači i strastveni navijači iz sve 32 nacije okupljati u jednom prostoru“, rekao je glavni operativni direktor FIFA za Svjetsko prvenstvo, Kolin Smit.

Turnir počinje 21. novembra i traje do finala 18. decembra, a igraće se na osam stadiona. Reprezentacije će se prijaviti u svoje hotele i trening kampove najmanje pet dana prije prve utakmice.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve