Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Remi Crne Gore i Mađarske, borba za EP se nastavlja

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Izabranici Miodraga Radulovića poslije velike borbe, nekoliko odličnih prilika u prvom poluvremenu, odigrali su meč bez golova i pobjednika u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Mađarske. Obje selekcije nastavljaju borbu za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Crna Gora je odlično otvorila utakmicu. Poslije samo pet minuta igre priliku je imao Nikola Krstović, a nedugo zatim defanzivac Mađarske, Nađ je pogodio prečku svog gola. Pritisak je nastavljen, projektili Vukana Savićevića i Stevana Jovetića su završili tik pored gola.

Mađarska je igrala strpljivo, čekala na priliku da zapreti iz kontre ili prekida, a na osnovu dešavanja na terenu, djelovalo je da Mađari ne bi imali ništa protiv ni da se meč završi bez pobjednika. Do kraja prvog poluvremena, vodila se borba na sredini terena, još jedno priliku je imao Jovetić, ali nije uspio da savlada golmana Mađarske iz slobodnog udarca, pa je na semaforu je pisalo 0:0.

U nastavku meča, velika borba se vodila na sredina terena, a evidentno je bilo da su obje selekcije više fokusirane na odbranu svog gola. Obje selekcije su čekale grešku rivala. Greške nije bilo, a ni velikih šansi. Utakmica je završena bez pobjednika i golova, a obje selekcije nastavljaju borbu za plasman na šampionat Evrope.

U drugom meču grupe Litvanija i Bugarska su odigrale neriješeno 1:1. Crna Gora je slobodna u narednoj rundi koja je na programu 20. juna, a snage će odmjeriti Mađarska i Litvanija, odnosno Bugarska i Srbija.

Tok meča:

90'+6 Završen je meč u Podgorici, Crna Gora – Mađarska 0-0.

90'+4 Žuti karton za Stefana Savića.

90'+ Sudijska nadoknada u drugom poluvremenu je pet minuta.

86’ Dobra prilika za Crnu Goru, Andrija Vukčević je centrirao pravo na glavu Osmajiću koji je sa nekih 10 metara loše zahvatio loptu i poslao je preko gola.

82’ Još jedna dvostruka izmjena našeg selektora, ulaze Hakšabanović i Lončar, izlaze Jovetić i Savićević.

72’ Nove izmjene u našoj selekciji, Marko Vukčević i Milutin Osmajić su na terenu – izlaze Marko Vešović i Nikola Krstović.

Foto: FSCG

68’ Lijepo je Krstović centrirao, pronašao Savićevića koji nije bio najprecizniji glavom, ostaje 0:0.

63’ Novi žuti karton u reprezentaciji Crne Gore i to za rezervistu Raičkovića.

61’ Izašao je Šćekić, na terenu je Raičković.

56’ Mađari imaju veći posjed u nastavku, a Igor Vujačić mora da bude oprezan – napravio je faul u zoni oko šesnaesterca, a već ima žuti karton. Gosti su tražili od sudija Mansana da mu pokaže i drugi.

50’ Prvi žuti karton i za Mađarsku, dobio ga je Šalaji.

47’ Opet je prva zaprijetila Crna Gora i u drugom poluvremenu, centrirao je Andrija Vukčević, ali se nisu najbolje snašli naši igrači u šesnaestercu, lopta ide preko gola.

46’ Počelo je drugo poluvrijeme.

CRNA GORA – MAĐARSKA 0:0

45'+ 2 Još jedna prilika za Crnu Goru, Jovetić je nakon gužve u šesnaestercu natrčao na odbijenu loptu, ali je šutirao visoko preko gola. Bila je to posljednja prlika u prvom poluvremenu, jer je završeno prvo poluvoirjeme.

45'+ Nadoknada u prvom poluvremenu jedan minut.

42’ Pokušao je Jovetić iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, lijep šut, ali siguran je bio golman Mađarske.

Foto: starsport

34’ Novi žuti karton za Crnu Goru, dobio ga je Vujačić.

33’ Probao je Šalaji sa preko 25 metara, visoko preko gola Mijatovića.

27’ Jovetić je šutirao sa oko 20 metara, prelijep udarac, ali tik pored lijeve stative golmana Dibusa, dobra prilika za Crnu Goru, nedostajalo je nekoliko centimetara.

15’ Prvi žuti karton na utakmici, dobija ga Marko Vešović.

13’ Već u narednom napadu nova prilika za Crnu Goru, oprobao je šut Savićević sa oko 30 metara, međutim siguran golman Dibus.

12’ Zaprijetili su i Mađari, glavom je probao Salaji, ali je lopta prošla pored stative.

7′- Prečka je sačuvala Mađare! Janković je osvojio loptu, prošao po desnoj strani, a nakon njegovog centaršuta Nađ je nespretno reagovao i pogodio prečku sopstvenog gola. Sreća za goste.

1′-Počela je utakmica na stadionu pod Goricom.

Foto: Fudbalski savez Crne Gore

17:30 Pola sata prije početka ekipe su na zagrijavanju.

foto: CdM
Foto: AntenaM

Naš nacionalni tim ima tri boda poslije dva kola, dok su Mađari odigrali jednu utakmicu i savladali Bugarsku, a selektor Miodrag Radulović odlučio se za ofanzivnu formaciju, sa Stevanom Jovetićem i Nikolom Krstovićem u napadu.

Utakmica ima veliki značaj za “sokole”, koji će pokušati da pobijede direktnog rivala u borbi za jednu od prve dvije pozicije, koje vode na EURO.

“Igramo protiv još jednog favorita grupe. Svakako želimo da prikažemo više i rezultatski bolje prođemo nego protiv Srbije. Očekujem da ponovimo želju, volju i pristup iz tog duela, ali i da dodamo kvalitet više i dođemo do pozitivnog rezultata”, rekao je selektor Miodrag Radulović.

Težak susret pod Goricom očekuje i selektor Mađarske Marko Rosi.

“Lošije su od nas plasirani na FIFA rang listi, ali to ne mora ništa da znači na terenu. I mi smo pobjeđivali bolje od sebe. Moramo da budemo skromni, poštujemo Crnu Goru, koja ima poznate igrače poput Savića, Jovetića i još mnogo dobrih. Znamo koliko je bitan meč i za nas i za njih. Očekujemo veoma tešku utakmicu”, kazao je Rosi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve