Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Slask zove: Petar Mijović dobio ponudu iz Poljske

Po saznanjima iz košarkaških krugova regiona, upravo je Mijović trenutno najbliži klupi kluba koji je 17 puta bio šampion te zemlje. Meta Slaska bio je i Sašo Filipovski, ali je trenutno poziciji prvog trenera bliži Baranin Mijović, bivši trener Budućnosti

Petar Mijović (39) dobio je konkretnu ponudu da naredne sezone vodi najtrofejniji poljski klub Slask iz Vroclava, saznaje Pobjeda.

Po saznanjima iz košarkaških krugova regiona, upravo je Mijović trenutno najbliži klupi kluba koji je 17 puta bio šampion te zemlje. Meta Slaska bio je i Sašo Filipovski, ali je trenutno poziciji prvog trenera bliži Baranin Mijović, bivši trener Budućnosti.

Skoro svi detalji saradnje su dogovoreni, ali ugovor još nije potpisan. Iz kluba su najavili da će ovo pitanje biti riješeno narednih dana.

U Slasku smatraju da je Mijović mlad trener koji ima potencijal da ostvari izuzetnu karijeru na najvećoj evropskoj sceni. Uprava izuzetno cijeni dosadašnje rezultate koje je Crnogorac ostvario tokom karijere, pogotovo u Budućnost Voliju, našem najvećem klubu koji je vodio do kraja januara. Sa njim na čelu, tokom ove i prethodne sezone (prekinuta zbog pandemije korona virusa), podgorički tim konkurisao je za vrh ABA lige.

Mijović je stekao reputaciju trenera izuzetno posvećenog radu, koji vodi računa i o razvoju mladih igrača. Postizao je odlične rezultate i u Evrokupu i u ABA ligi. Prethodno, vodio je Sigal iz Prištine i Baškimi iz Prizrena na Kosovu, a bio je asistent u Roanu u Francuskoj.

Prethodno, ime Mijovića pominjalo se kao opcija za klupu Splita, ali i beogradskog Partizana. U ovom trenutku djeluje, da bi Slask za Petra mogao biti i ambiciozniji projekat i šansa za dugoročan rad na vrhunskom nivou.

Klub je posljednji put igrao u Evroligi 2004. godine, a posljednji put šampion je bio 2002. godine. Od tada je dugo vremena bio u finansijskoj krizi, da bi se u potpunosti oporavio za ambiciozan projekat u posljednjih nekoliko godina.

U sezoni za nama Slask je bio treći u šampionatu Poljske, a klub će pokušati da dobije šansu da nastupi u Evrokupu naredne sezone.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
pero
28.05.2021-20:21 20:21

Srecno Petre, da imas dosta uspjeha i šredjes u neku veliku ekipu.