Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Slask posljednji voz Budućnosti za opstanak u Evropi

Budućnost večeras u Vroclavu igra protiv Slaska (20 sati), u 12. kolu grupe B, a pobjeda u duelu sa fenjerašem grupe je imperativ, poraz bi mogao da izbaci našeg šampiona iz  borbe za jedno od prvih šest mjesta u grupi koja vode u nokaut fazu.

Košarkaši Budućnosti su sa velikim ambicijama ušli u novu sezonu i zarad takvih ciljema potpuno promijenili tim, doveli veliki broj pojačanja i imali ozbiljne ciljeve z Evrokup.

U međuvremenu svi krediti su potrošeni, posljednji je bio težak poraz od Turk Telekoma i nakon njega Budućnost više nema prava na kiks u Evrokupu ukoliko žele da se domognu plej-ofa što je bio osnovni cilj.

Budućnost večeras u Vroclavu igra protiv Slaska (20 sati), u 12. kolu grupe B, a pobjeda u duelu sa fenjerašem grupe je imperativ, poraz bi mogao da izbaci našeg šampiona iz  borbe za jedno od prvih šest mjesta u grupi koja vode u nokaut fazu.

“U Poljskoj nas očekuje veoma zahtjevna utakmica, za “biti ili ne biti”, mada se to može reći za svaki meč u Evrokupu. Slask je tim koji igra sve bolje, savladali su Turk Telekom na strani i protiv Kluža su odigrali kvalitetan meč koji je odlučen u posljednjim trenucima, svega par poena razlike. Svakako se radi o ekipi koja je za respekt i koja igra sa dosta šuteva za tri poena i tu ćemo usmjeriti fokus i energiju u defanzivi. To je jedna od stvari koju pominjem pred svaki meč, ukoliko smo mi na nivou sa energijom i fokusom možemo savladati bilo kojeg protivnika”, rekao je trener Podgoričana Andrej Žakelj.

Pred meč u Poljskoj, Budućnost Voli ima četiri pobjede i sedam poraza, dok je Slask na skoru 1-10, i jedino je u Evrokupu slabija Cedevita Olimpija (0-12) u grupi A.

“Bilo je dosta negativnih mečeva, ali pozitivnih. Potrebno je da gledamo sebe, da podignemo agresivnost u odbrani u odnosu na prethodne mečeve. Energija je ključ da se vratimo iz Poljske sa pobjedom”, dodao je Žakelj.

Budućnost je u prošlom kolu doživjela debakl na svom terenu, a Slask je jedinu pobjedu upisao u 9. kolu, u gostima upravo protiv Turk Telekoma.

Interesantno da i pored samo jedne pobjede, Slask je u dosta statističkih parametara ispred Budućnosti, ima više skokova (35,2 – 32,2), asistencija (18,1 – 15,1), blokada (3,2 – 1,8), bolji ukupni indeks korisnosti (83,5 – 80,9), što je najbolji dokaz koliko statistika umije da zavara…v

Zato bi bilo kakvo opuštanje i unaprijed upisavanje pobjede moglo skupo da košta podgorički tim.

“Utakmica sa Slaskom je jedna od onih utakmica, koju s obzirom na naše mjesto na tabeli, moramo da pobijedimo. Idemo u Poljsku sa velikom željom da pokažemo bolju igru i da odradimo posao koji se od nas očekuje. Nakon dva poraza želimo da pokažemo reakciju i da odigramo što bolju utakmicu jer sa pobjedom bismo se približili drugoj fazi takmičenja” rekao je Marko Jagodić-Kuridža, krilni centar Podgoričana.

Budućnost je slavila u sva tri prethodna duela protiv Slaska, posljednji put 17. oktobra u “Morači” sa 103:89.

Prošle sezone su Podgoričani na svom terenu pobijedili 81:72, a lijepa sjećanja budi gostovanje u Vroclavu, i najubjedljiviji trijumf Budućnosti na strani u istoriji evropskih takmičenja – 98:58.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve