Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Sezona snova u malom španskom timu

Crnogorski reprezentativac je sa Konstantinom Averkom prošle godine iz Jadrana pojačao Sabadelj. Nije imao problema da se uklopi, a i stigao je iz jakih priprema pred OI i nakon Tokija

Sabadelju se ništa ne mora, bez pritiska sve je lakše, tako je govorio Dušan Banićević, crnogorski vaterpolo reprezentativac i član Sabadelja krajem prošle godine pred prvi polufinalni meč Evrokupa sa Barselonom. I upravo je ovakav opušteniji odnos, na krilima mladosti i sistema koji je “legao” Banićeviću, klub odveo do istorijskog uspjeha. Španska ekipa je osvojila Evrokup!

Sabadelj je u finalu (dvomeč) bio uspješniji od Palerma. U revanšu (u Španiji) je nadoknadio dva gola minusa i slavio 11:5. Naš reprezentativac sa ukupno tri gola ispisao je lijepu priču kluba koji broji 25 hiljada članova u gradu od oko 200 hiljada stanovnika.

“Nijesam baš očekivao ovakav rezultat, ali kako je sezona odmicala pokazali smo, a na kraju i dokazali koliko možemo. I to od prvog turnira u Novom Sadu, kroz veliku pobjedu nad Vašašom koja nam je omogućila ulazak u osam najboljih. Imali smo težak meč sa Savonom, nakon dvije neriješene utakmice iz penala prošli smo dalje. Do finala smo morali da prođemo prvog favorita – Barselonu. Pobijedili smo u gostima, izgubili manjom razlikom kod kuće i u finalu sa Palermom, a uprkos povredama i bolestima nekih igrača, podigli trofej”, kazao je Banićević.

Sabadelj nije najbolji tim u Španiji. Barseloneta drži primat, ali uz ovakvu igru, možda naredne, možda kroz dvije sezone mogao bi da poremeti planove evroligašu. Ali, otom-potom, ovaj klub živi sadašnjost…

“Mislim da je pun pogodak što se klub oslanja na mladi kadar željan igre i rezultata. Vjerujem da se neće puno mijenjati u narednom periodu i da će polako, odnosno postepeno, dovoditi igrače i praviti lijepu priču”.

Ključ uspjeha je u familijarnom odnosu.

“Prije svega radimo kvalitetno, posvećeni smo, ali je ključ za sve u odličnoj atmosferi”.

Crnogorski reprezentativac je sa Konstantinom Averkom prošle godine iz Jadrana pojačao Sabadelj. Nije imao problema da se uklopi, a i stigao je iz jakih priprema pred OI i nakon Tokija.

“Dobro sam se uklopio u španski – brži sistem vaterpola, koji mi je od početka prijao”.

U malom gradu se znao proslaviti uspjeh.

“Samo je ženska ekipa osvajala evropska takmičenja, a ovo je prvi put da je muška ekipa osvojila trofej. Veoma su srećni, mada, iskreno, nijesu ovakav rezultat očekivali”.

Euforija se polako stišava, Banićević sa prvim klupskim evro trofejom spokojno čeka kraj ove i početak naredne sezone.

“Trofej dosta znači jer je prvi veliki u mojoj karijeri”.

Vrlo brzo klupske obaveze zamijeniće reprezentativnim. ,,Ajkule“ se okupljaju oko završnog turnira evropskih kvalifikacija SL. Konkurencija za mjesto je žestoka. Nekadašnji centar Jadrana, koji je debitovao na Igrama u Japanu, obećava borbu.

“Na meni je da radim i probam da se izborim za mjesto u reprezentaciji. Nadamo se dobrim rezultatima u Podgorici. U četvrtfinalu nas čeka težak meč sa Francuskom, a cilj je da budemo među tri najbolja tima i izborimo prolaz na završni turnir Svjetske lige. Očekuje nas naporno ljeto sa puno izazova, ali za reprezentaciju je uvijek posebna energija i zadovoljstvo igrati”.

Odličnu sezonu Banićević polako privodi kraju. Donijela mu je bukvalno sve što je mogao da poželi.

“Imam više samopouzdanja, ali znam da mogu bolje – u to sam siguran”, poručio je Banićević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve