Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Ševaljević: Remi u Prištini je nagrada koju smo zaslužili

Kosovo je ''otkinulo'' bod Rumuniji i olakšalo situaciju ''lavovima'', koji tri kola prije kvalifikacija za Evropsko prvenstvo drže gotovo sve u rukama

Odlično izdanje na gostovanju vicešampionu svijeta Švedskoj, nije krunisano osvajanjem makar boda, ali je nagrada za crnogorske rukometaše stigla dan kasnije.

Kosovo je ”otkinulo” bod Rumuniji i olakšalo situaciju ”lavovima”, koji tri kola prije kvalifikacija za Evropsko prvenstvo drže gotovo sve u rukama.

U slučaju da Šveđani 28. aprila u gostima savladaju Rumune, Crnoj Gori će za drugo mjesto u grupi i plasman na EP biti dovoljne bilo kakve pobjede nad Kosovom i Rumunijom.

Da su Rumuni slavili u Prištini, našim rukometašima bio bi neophodan makar bod u duelu sa Švedskom kako protiv Rumunije u borbi za drugo mjesto ne bi jurili pobjedu dvocifrenom razlikom (u Baja Mari izgubili 36:27).

U slučaju da ekipa Zorana Roganovića pobijedi i Kosovo i Švedsku, u posljednjem kolu protiv Rumunije odgovarao bi joj i bod…

– Siguran sam da niko nije očekivao da će Rumuni kiksati i izgubiti bod od Kosova, ali u rukometu i generalno u sportu je sve moguće, pa čak i to. Jeste iznenađenje, ali s druge strane znamo da Kosovo nije nimalo naivna reprezentacija, i prije ovih kvalifikacija su uspjeli kod kuće da uzmu bod Poljacima, a i mi smo se mučili sa njima u prvom poluvremenu u Podgorici, što ne znači da se nećemo mučiti svih 60 na Kosovu. Ono što me raduje je da se pored svega ovoga kako teku kvalifikacije konačno dešavaju pozitivne stvari, kaže kapiten Vasko Ševaljević za Arenu.

Zaslužena nagrada

Crnogorska rukometna reprezentacija je najveća ”žrtva” korona virusa. Otkazan je baraž za Svjetsko prvenstvo u kojem bi imali realni šansu za odlazak u Egipat jer im je rival bila Češka, a nevolje su se nastavile u kvalifikacijama za EP 2022.

”Lavovi” su krenuli pobjedom nad Kosovom, ali su bez čak devet igrača otputovali za Rumuniju i izgubili 36:27.

Potom je januarski dvomeč sa Švedskom otkazan jer Skandinavci zbog jednog inficiranog igrača nijesu htjeli da dođu u Podgoricu kako bi se sačuvali pred nastup na SP.

Zbog toga je naša selekcija morala minulog utorka da izađe na megdan selekciji ,,tri krune“ sa samo jednim treningom, i to u nekompletnom sastavu jer su neki stigli u Lund tek oko ponoći, a među pozvanima – zbog povreda i restrikcija u putovanjima – nije bilo pet standardnih igrača.

– Ništa ne dolazi slučajno. Na neki način smo nagrađeni za dobru igru protiv Švedske, vratilo nam se za onu borbenost u meču u kojem nijesmo uspjeli da izvučemo ni bod, a siguran sam da bi uz onakvu igru i zalaganje – da smo igrali u Crnoj Gori – bila potpuno druga priča. Vidjeli ste kakvo je bilo suđenje i koliko je bilo isključenja, ali da ne pričamo da li je bilo pravedno ili nije jer utakmica je gotova i to je iza nas, izjavio je Ševaljević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve