Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Serhio Ramos nije pomogao, Sevilja završila evropsku sezonu

Sevilja neće braniti trofej u Ligi Evrope, neće moći iduće godine do osmog pehara u njenom takmičenju.

Danski prvak Kopenhagen je senzacija najjačeg klupskog takmičenja, pošto je u jednoj od najtežih grupa uspio da eliminiše Galatasaraj i Mančester Junajted i domogne se osmine finala.

Tamo će biti autsajder, ali bio je i letos na žrijebu kada su ga mnogi priželjkivali, pa su sada polomili zube na njemu.

U direktnom okršaju za prolaz na svom terenu, Kopenhagen je savladao Galatasaraj 1:0 iako mu je i bod bio dovoljan za osminu finala s obzirom da Junajted nije pobijedio Bajern.

Po svemu prikazanom, Kopenhagen je sportski i muški zaslužio da se nađe među 16 najboljih.

Mogli su i ranije da obezbijede nokaut fazu, ali ih nije baš pratila sreća u grupnoj fazi. U prvom kolu su protiv Galate vodili u Istanbulu 2:0 do 86. minuta i ostali bez pobjede.

Bajern ih je u Danskoj savladao jedva 2:1 golom Tela u finišu. Na Old Trafordu su promašili penal u 97. minutu za 1:1!

A onda su zaigrali furiozan fudbal! Naplatili su Junajtedu sa kamatom i na Parkenu ih poslije 0:2 okrenuli na 4:2.

Potom su odigrali i nerješeno u Minhenu, što ni mnogo jačima nije polazilo za rukom prethodnih godina, da bi večeras zasluženo savladali Galatasaraj kojem je pobjeda garantovala osminu finala.

Fudbaleri Lansa pobijedili su večeras na svom terenu Sevilju sa 2:1, u posljednjoj utakmici grupne faze Lige šampionata i tako obezbijedili mjesto u Ligi Evrope na proljeće.

Lans je takmičenje u Grupi B Lige šampiona završio kao treći sa osam bodova, dok je Sevilja, i dalje aktuelni pobjednik Lige Evrope, posljednja sa samo dva boda.

Domaći tim je poveo u 63. minutu golom Pšemislava Frankovskog sa penala, izjednačio je Serhio Ramos takođe sa penala u 79. minutu, a pobjedu Lansu donio Anželo Filžini u 96. minutu.

Ramos je dva puta šutirao penal. Najprije je putirao loše, poluvisoko u golmanovu desnu stranu i Samba je to lako ukrotio, ali je izašao ranije sa gol linije, pa je nakon intervencije VAR-a penal ponovljen. Drugi put je šutirao “Panenku” i pogodio.

U duelu klubova koji su ranije obezbijedili osminu finala iz ove grupe, PSV i Arsenal su u Ajndhovenu odigrali neriješeno 1:1. Edi Nketia je u 42. minutu doveo Arsenal u vođstvo, a izjednačio je Jorbe Vertesen u 50. minutu.

Na kraju, Arsenal je prvi na tabeli Grupe B sa 13, a PSV drugi sa devet bodova.

Benfika je u nokaut fazu Lige Evrope otišla zahvaljujući većem broju postignutih golova od Salcburga, pošto im je i gol-razlika bila identična. Ipak, čini se da je Šmitov tim samo na djelu potvrdio da ima kvalitetniji tim od austrijskog šampiona.

Di Marija je imao veče za pamćenje. U 32. minutu je postigao gol direktno iz kornera, dok je u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena sa mnogo osjećaja izbacio Rafu Silvu u gol šansu, a ovaj perfektnim udarcem savladao nemoćnog Aleksandera Šlagera. Na kraju je djelovalo da bi sve to moglo da bude uzaludno, ali da ne bude tako pobrinuo se Artur Kabral.

U derbi meču grupe D između Intera i Real Sosijedada nije viđeno bukvalno ništa. Gosti su bili u prednosti zbog bolje gol-razlike, tako im je remi bio dovoljan za ovjeru prvog mjesta i povlašćene uloge na žrijebu za osminu finala.

U tome su i uspjeli na prilično siguran način, imali su apsolutnu kontrolu lopte (62 procenta) i tako onemogućili sastav Simonea Inzagija da ozbiljnije priprijeti (0:0).

Žrijeb za osminu finala Lige šampiona zakazan je za ponedeljak, 18. decembar.

 

LIGA ŠAMPIONA – POSLEDNJE KOLO

GRUPA A

Kopenhagen – Galatasaraj 1:0 (0:0)

/Lerager 58/

Mančester Junajted – Bajern 0:1 (0:0)

/Koman 70/

Tabela: Bajern 16, Kopenhagen 8, Galatasaraj 5, Mančester junajted 4.

GRUPA B

Lans – Sevilja 2:1 (0:0)

/Frankovski 63pen, Fulđini 90+6 – Ramos 79pen/

PSV – Arsenal 1:1 (0:1)

/Vertesen 50 – Enketija 42/

Tabela: Arsenal 13, PSV 9, Lans 8, Sevilja 2.

GRUPA C

Union Berlin – Real Madrid 2:3 (1:0)

/Foland 45+2, Kral 85 – Hoselu 62, 72, Sebaljos 89/

Napoli – Braga 2:0 (2:0)

/Satči 9ag, Osimen 34/

Tabela: Real 18, Napoli 10, Braga 4, Union Berlin 2.

 GRUPA D:

Salcburg – Benfika 1:3 (0:2)

/Sučić 57 – Di Marija 32, Rafa Silva 45+1/

Inter – Sosijedad 0:0

Tabela: Real Sosjedad, Inter 12, Benfika, Salcburg 4.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve