Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Savićević: Neće biti smak svijeta kad više ne budem predsjednik FSCG

Genije je 2021. godine reizabran za predsjednika FSCG i novi mandat traje mu do 2025

Dejan Savićević, prvi čovjek naše Kuće fudbala, izjavio je u intervjuu za BBC da dvije decenije u fotelji za njega nisu veliko opeterećenje.

Genije je 2021. godine reizabran za predsjednika FSCG i novi mandat traje mu do 2025.

„Biću u Savezu dokle budem imao većinu, jer niko bez većine nije mogao da vlada, a ja ovo radim iz ljubavi i zadovoljstva i neće biti smak svijeta kad više ne budem predsjednik”, izjavio je Savićević i dodao:

„Ja u kancelariji nisam mnogo, nisam tu kao profesionalac, ne radim za platu, a komunikacije su napravile da možeš da budeš bilo gdje na svijetu. ”

Nijedan crnogorski klub od obnove nezavisnosti nije uspio da se plasira u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja.

„Klubovi kod nas prave ekipu od sezone do sezone, dolaze nam timovi iz pune sezone, dok su nama to prve utakmice, ko god nešto pokaže – ode u inostranstvo, a nama dolaze stranci koji nisu na tom nivou.”

Savićević kaže da će se, dok je na čelu savezu, nastaviti praksa “uvoza” srpskih igrača koji će igrati za “hrabre sokole”.

„Uvijek sam se trudio da uzmem ono što Srbiji ne valja – Vladimir Volkov, Vladimir Božović, Milan Jovanović, Nikola Drinčić, Adam Marušić, Marko Simić. Sad smo uzeli i Uroša Đurđevića – i uzimaćemo, sve dok sam ja predsjednik, jer nam je baza veoma mala.”

Crna Gora i Srbija biće rivali u kvalifikacijama za EURO 2023.

Dva prijatelja, Dejan Savićević i Dragan Stojković, mogli bi da se nađu na suprotnim stranama.

„Svako će da se bori za svoje. Biće to malo neobično, kao u Bariju 1991, ali sve je to normalno – nije to pitanje života i smrti, to su samo dvije utakmice”, poručuje prvi čovjek FSCG.

IzvorBBC

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve