Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Sardinija kup: Italija nakon peteraca pobijedila Crnu Goru

Nakon prvih osam minuta čvrstih odbrana nije bilo golova, da bi u drugoj četvrtini naša selekcija, uprkos tome što nije iskoristila čak devet napada sa igračem više, stigla do prednosti

Velika borba, izuzetno odbrambeno izdanje obje selekcije i mnogo nerealizovanih napada – Italija 2/15, Crna Gora 1/15 sa igračem više, bez pobjednika u regularnom dijelu meča 5:5 (0:0, 3:2, 2:2, 0:1), a na kraju trijumf Italije 9:8 nad Crnom Gorom nakon peteraca u posljednjem meču “Sardinija kupa” u Kaljariju.

“Ajkule” su imale priliku da slave u penal-seriji, Matković je šutirao za pobjedu i pogodio stativu, da bi nakon gola Di Some, golman Italije Nikozija odbranio udarac Ukropine.

Nakon prvih osam minuta čvrstih odbrana nije bilo golova, da bi u drugoj četvrtini naša selekcija, uprkos tome što nije iskoristila čak devet napada sa igračem više, stigla do prednosti.

Prešuti je pogodio za 1:0, Perković i Ukropina iz peterca preokrenuli na 2:1, a nakon pogotka Damontea za 2:2, Tešanović je odbranio peterac Di Fulviju, a Đurđić 20-ak sekundi prije kraja donio “ajkulama” vođstvo od 3:2 na poluvremenu.

Velika borba viđena je i u nastavku. Damonte za 3:3, pa Popadić za 4:3 konačno sa igračem više, Prešuti za 4:4, a Ukropina za 5:4 pred odlučujući period.

Na 5:5 je izjednačio Kondemi iz peterca, više od pet minuta je bilo do kraja, ali se rezultat nije mijenjao…

Prije meča sa Italijom, Crna Gora je pobijedila Australiju 8:6 i Francusku 17:11.

“Ajkule” se pripremaju za Evropsko prvenstvo, koje počinje 4. januara. U grupi su sa domaćinom Hrvatskom, Francuskom i Španijom.

Crna Gora – Italija 8:9 (0:0, 3:2, 2:2, 0:1, 3:4)

Crna Gora: Lazović, Brguljan 1, Perković 2, Mršić, Banićević, Popadić 1, Đ. Radović, Đurđić 1, Ukropina 3, Spaić, Matković, V. Radović, Tešanović.
Italija: Del Lungo, Di Fulvio 1, Damonte 2, Marcijali, Kondemi 2, Veloto, Rencuto, Alesijani, Prešuti 3, Bruni, Di Soma 1, Joki Grata, Nikozija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve