Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Šah: Borbeno drugo kolo

Prvi nosilac po rejtingu Nikola Đukić i branilac titule Blažo Kalezić, savladali su predstavnike Bijelog Polja, Armina Mušovića, odnosno Veljka Šćekića u dalekim završnicama

Izuzetno zanimljivim partijama drugog kola nastavljen je 73. Šampionat Crne Gore u šahu.

Prvi nosilac po rejtingu Nikola Đukić i branilac titule Blažo Kalezić, savladali su predstavnike Bijelog Polja, Armina Mušovića, odnosno Veljka Šćekića u dalekim završnicama.

Predrag Nikač je nadigrao Dragutina Perazića.

Maksimalan učinak su zadržali: Nikola Potpara koji je savladao Sava Vujovića i Dragan Popadić koji je iskoristio prednost početnog poteza u partiji protiv Bogdana Podlesnika.

Maksimalan je i Luka Drašković koji je uspio da kazni veliku grešku Andreja Šukovića u pešačkoj remi završnici.

Partije između Božidara Kisića i Mila Pobora, odnosno Igora Vujačića i Aleksandra Tomića su okončane remijima.

Remijem je okončana, nakon gotovo sedam sati igre, partija između Miloša Pečurice i Peka Đurovića u kojoj je mladi Đurović odbranio poziciju u kojoj je imao topa, protiv topa i lovca.

Nakon poraza u prvom kolu velemajstor Dragiša Blagojević savladao je Slavka Petrovića.

Šampionat se nastavlja sjutra partijama trećeg kola.

Partije počinju u 16:30 a moguće je uživo praćenje putem sajta Šahovskog saveza Crne Gore, koji je i organizator šampionata u saradnji sa Upravom za sport i mlade.

Izdvajamo duele trećeg kola: Đukić – Potpara, Drašković – Popadić, Nikač – Kalezić, Kisić – Tomić, Pobor – Pečurica, Đurović – Vujačić, Abramović – Blagojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve