Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Legendarni Božidar Ivanović dominirao na startu Kupa Crne Gore

Omogućio je ljubiteljima drevne igre šahovsku predstavu, podsjetivši na najbolje dane, kada je bio jedan od vodećih igrača Jugoslavije

Legendarni Božidar Bonja Ivanović obilježio je početak Kupa Crne Gore u šahu.

Omogućio je ljubiteljima drevne igre šahovsku predstavu, podsjetivši na najbolje dane, kada je bio jedan od vodećih igrača Jugoslavije.

Ivanović je bijelim figurama filigranskom tehnikom nadigrao velemajstora Nikitu Petrova. Minimalnu prednost velemajstor je postepeno povećavao, a zatim je prelijepom žrtvom figure primorao Petrova na predaju.

Velemajstor je predvodio Crnogorac II u duelu sa Elektroprivredom, koji je okončan 2-2, obzirom da je pobjedu ostvario Božidar Kisić protiv Nikoline Koljević, dok su preostala dva duela okončana remijem.

Prva ekipa Crnogorca savladala je Nikšić, a siguran je bio velemajstorski trojac: Perunović, Iljin i Kosić, dok je pola poena Nikšiću donio Mitar Đukanović remijem sa Milošem Pečuricom.

Budućnost je sa 3,5-0,5 savladala Prosvjetu. Duel Đukića i Vujoševića okončan je remijem, dok su pobjede ostvarili Kalezić, Šuković i Pajković.

Mimoza je minimalno savladala Omladinac Budućnost, a Dama ekipu 7. Oktobra. Istovjetnim rezultatom Herceg Novi je nadigrao Zoru, dok je slobodna bila ekipa Rumije.

Danas su na programu dueli drugog i trećeg kola.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve