Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Sabalenka brani krunu u Melburnu

Sabalenka će titulu u Melburnu braniti protiv pobjednice meča između Ukrajinke Dajane Jastremske i Kineskinje Ćiven Dženg.

Bjeloruskinja Arina Sabalenka prva je finalistkinja Australijan opena, pošto je u dva seta pobijedila Amerikanku Kori Koko Gof sa 7:6 (2), 6:4.

Sabalenka će titulu u Melburnu braniti protiv Kineskinje Ćiven Dženg.

Arina Sabalenka je u novom finalu Australijan opena – Bjeloruskinja se “osvetila” Amerikanki Koko Gof za poraz u posljednjem finalu US opena i u subotu će se boriti za drugu titulu u Melburnu i drugi grend slem trofej.

Bjeloruskinja je ujedno postala prva igračica od Serene Vilijams (2016-2017) koja će drugu godinu u nizu igrati finale Australijan opena.

Sabalenka je odlično otvorila finale, pa je u prvom setu povela sa 5:2. I kada se činilo da će mirno privesti taj dio igre kraju uslijedila je drama.

Amerikanka je sa četiri gema u nizu povela 6:5 i imala servis sa vođstvo u setovima. Ipak, iščupala se Sabalenka, pa se otišlo u taj-brejk.

U 13. gemu Bjeloruskinja je dominirala i sa 7:2 povela u setovima.

U drugom dijelu, teniserke se u čuvale servis do devetog gema. Tada je Sabalenka stigla do brejka, koji je potom potvrdila za plasman u finale.

Kineska teniserka Cinven Džen plasirala se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedila 93. teniserku svijeta Ukrajinku Dajanu Jastremsku poslije dva seta, 6:4, 6:4.

Džen, 15. teniserka svijeta, pobijedila je poslije sat i 37 minuta i prvi put u karijeri se plasirala u finale grend slem turnira.

Jastremska je dobro počela, oduzela je servis protivnici u drugom gemu i povela sa 2:0. Džen je odmah vratila brejk, a zatim je u sedmom gemu napravila i drugi i povela sa 4:3. Ona je tu prednost sačuvala i povela u meču.

Kineskinja je dobro počela drugi set, napravila je brejk sa 2:1, ali je Jastremska odmah uzvratila i izjednačila na 2:2. Teniserke su poslije toga osvojile po gem na svoj servis, a u sedmom gemu Džen je bez izgubljenog poena napravila novi brejk i povela sa 4:3.

Do kraja je sačuvala prednost brejka i plasirala se u finale prvog grend slem turnira u sezoni.

Ona će u finalu igrati protiv aktuelne šampionke Arine Sabalenke iz Bjelorusije, koja je danas pobijedila Amerikanku Koko Gof 7:6, 6:4.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve