Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Ružić pozvao Begovića da ispunjava svoje obaveze i odblokira sport

Ružić je u pismu apelovao da Begović, ukoliko postoje neki problemi, nađe rješenje koje se ne lomi direktno o sportistima i da će u suprotnom morati da snosi punu odgovornost za sve što se bude dalje dešavalo na sportskoj mapi Crne Gore

Selektor bokserske reprezentacije Nikola Ružić pozvao je direktora Uprave za sport i mlade Marka Begovića da, ukoliko ne misli da boks u Crnoj Gori ode u zaborav, počne da ispunjava svoje obaveze i odblokira sport.

Ružić je u pismu apelovao da Begović, ukoliko postoje neki problemi, nađe rješenje koje se ne lomi direktno o sportistima i da će u suprotnom morati da snosi punu odgovornost za sve što se bude dalje dešavalo na sportskoj mapi Crne Gore.

Trofejni stručnjak podsjetio je da je crnogorski boks u procvatu i da su reprezentativci samo u 2021. godini osvojili sedam medalja na prvenstvima Evrope i svijeta u raznim uzrastima.

“To je najviše u istoriji našeg boksa. Predsjednik Evropske bokserske konfederacije Franko Falčineli je zvanično objavio da je Bokserski savez Crne Gore najprogresivniji u Evropi. Motivacija i ambicije su ogromne, ali postavlja se pitanje kako dalje?”, rekao je Ružić.

On je naglasio da je neshvatiljivo da i pored velikih obećanja koje su dobili od Begovića nemaju apsolutno nikakvu podršku u 2022. godini.

“Konfuzno je to što na to niko ne umije da odgovori kada će biti i hoće li uopšte biti. Sredina je aprila, do sada brojna takmičenja iz planiranog kalendara u 2022. godini i druge obaveze za funkcionisanje našeg saveza snosi isključivo predsjednik Aleksandar Klemenko”, rekao je Ružić.

On smatra da je njegova obaveza da dobro upravlja savezom, ali ne i da snosi kompletne troškove vezane za njegovo postojanje.

“Došli smo u situciju da ne smijemo ni minut da provedemo u iščekivanju nečeg za šta niko ne zna da da odgovor. Pred nama je veliki rad i sa pravom javnost očekuje i rezultate na koje smo ih navikli, ali iz tog razloga moraju i da znaju situaciju u kojoj se nalazimo. Ako mislite da boks u Crnoj Gori ne ode u zaborav apelujem da počnete hitno da ispunjavate svoje obaveze i odblokirajte sport”, stoji u pismu Ružića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
11.04.2022-18:10 18:10

Čuš ovoga da neko plaća razvoj pesničenja i nasilja jednih protiv drugih i to u dvadeset i prvom vijeku…