Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Rukometašice Budućnosti počele pripreme za narednu sezonu

Budućnost je za novu sezonu dovela sedam pojačanja - Tanju Ivanović, Anastasiju Marsenić, Francuskinju Kalidiatu Nikate, turske reprezentativke Neslihan Čaliskan i Bejzu Karačam, njemačku golmanku Ane-Katrin Gigerih i mađarsku reprezentativku Noemi Hafru.

Budućnost je na okupu. Počele su pripreme za novu sezonu koju naše šampionke otvaraju 9. septembra kada dočekuju njemački Bitighajm na startu EHF Lige šampiona.

Budućnost je za novu sezonu dovela sedam pojačanja – Tanju Ivanović, Anastasiju Marsenić, Francuskinju Kalidiatu Nikate, turske reprezentativke Neslihan Čaliskan i Bejzu Karačam, njemačku golmanku Ane-Katrin Gigerih i mađarsku reprezentativku Noemi Hafru.

Prve sedmice izabranice Bojane Popović će trenirati u Podgorici, pripreme nastavljaju u Igalu, a tokom avgusta će kroz provjere koje će imati u Ljubljani, Mecu i Koprivnici, graditi formu za sezonu u kojoj je cilj napraviti korak više u odnosu na prethodnu, kada je izboren plasman u osminu finala Lige šampiona.

“Mnogo novih lica i to je ono što je veliki izazov. Došlo je dosta igračica, uglavnom bekovi, cijela koncepcija moraće da krene od nule. Nadamo se da ćemo uspjeti da se upoznamo pa da se uz rukometne akcije i turnire koje smo pripremili dođemo do željene forme. Nije jednostavno naravno ali ćemo pokušati da iz dana u dan to podginemo na viši nivo i da nove djevojke daju jedan dodatni doprinos”, kazala je trener Bojana Popović.

Sastav je respektabilan, pa je cilj kluba da napravi korak više u odnosu na prethodnu sezonu i dođe do četvrtfinala Lige šampiona.

“Najvažnije je da smo svi zdravi. Dosta zavisi od Niakate i Hafre koje bi trebalo da predstavljaju bitne karike, a treniraće odvojeno prvih mjesec. Nadamo se da će uspjeti da dođu u situaciju da maksimalno rade. Druga stvar je da nove igračice moraju da imaju period adaptacije, i taj period zna bude dosta težak, bez obzira na kvalitet.”

Što se tiče Lige šampiona i planova za sezonu, Popović ističe da su prvi mečevi najbitniji.

“Ekipa mora sa samopouzdanjem da uđe u prve mečeve, nadam se da ćemo biti u punom sastavu kada sve to krene. Imamo dosta utakmica tokom priprema i nadamo se da ćemo biti spremne. Teško je praviti planove, imamo cilj da se prođe grupa i igra osmina finala i da se ode korak više. Ne znamo šta će da nam donese sezona, tu je i Svjetsko prvenstvo gdje dosta naših igračica nastupa i vidjećemo kako će se stvari odvijati, ali nadamo se da će sve da ide u pozitivnom smjeru”, zaključila je Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve