Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Rukometaši Crne Gore ponovo na Evopskom prvenstvu

U nedjelju Šolini izabranici u Podgorici direktno odlučuju o drugom mjestu protiv Bosne i Hercegovine, dovoljan im je neriješen rezultat.

Pobjedom u Prištini rukometaši Crne Gore ponovo su izborili učešće na Evropskom prvenstvu, pošto su večeras savladali Kosovo sa 26:24 (11:6), iako su tokom cijele utakmice imali sigurno vođstvo.

Ostalo je samo da se riješi da li će „lavovi” u Njemačku ići kao drugi u grupi 7 ili kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz osam grupa.

Nedoumica postoji samo zato što je Bosna i Hercegovina savladala kombinovanu selekciju Slovenije u Cazinu 27:26, pa je Crnoj Gori u nedjelju u „Morači” protiv „zmajeva” dovoljan bod da ostane druga.

Od početka utakmice u Prištini reprezentacija Crne Gore je preuzela vođstvo, koje nije ispuštala nijednog trenutka, a prednost naših reprezentativaca kretala se uglavnom između tri i šest golova razlike.

U prvim minutama utakmice igralo se veoma rastrzano, sa dosta grešaka naših igrača u napadu, koji nijesu uspjeli da valorizuju fenomenalne odbrane golmana Nebojše Simića koji je već nakon sedam minuta igre imao osam odbrana, ali je rezultat na semaforu bio samo 3:1.

Ipak, u tim trenucima odlično je igrao Branko Vujović koji je od prvih pet golova naše reprezentacije postigao čak četiri, a jednom se u strijelce upisao i Kaluđerović.

Prvi put smo poveli tri razlikeu 22. minutu igre kada je mrežu Kosova pogodio Simić za prednost od 7:4 i do kraja utakmice tu prednost više nismo ispuštali.

Na poluvrijeme se otišlo sa prednosti od 11:6 nakon petog gola Branka Vujovića, a kada je u 33. minutu Mirko Vujović donio šest golova prednosti činilo se da je pobjednik odlučen i da će Kosovo doživjeti rezultatski debakl.

Ipak, do kraja utakmice Kosovari se nisu predavali, uporno bi se vraćali u igru nakon što bi naši dolazili do prednosti od 5-6 golova razlike – bilo je 16:10, pa 16:13, potom20:14, da bi Kosovo smanjilo na 22:19 (54.minut), ali i 26:21 u 57. minutu.

Ipak u završnici domaćin je sa tri gola smanjio na pristojnih 26:24.

U našem timu najbolji su bili Branko Vujović sa sedam golova i golman Nebojša Simić koji je u pšrvom poluvremenu već sakupio 13 odbrana i često bio nerješiva enigma za domaćina.

KOSOVO – CRNA GORA 24:26 (6:11)

Priština – Palata omladine i sporta. Gledalaca: 1.260. Sudije: K. Hanes i D. Hanes (Njemačka). Sedmerci: Kosovo 3 (2), Crna Gora 4 (2). Isključenja: Kosovo 4, Crna Gora 6 minuta.

Kosovo: BERIŠA (14 odbrana i dva sedmerca), Mehmeti, Jupa 5, Čačaj, Dedaj 2 (1), TAHIRUKAJ 6, MUŠKOLJAJ 2, ĆUNI 2, Šabani, Ramosaj 1, GEGAJ, Ramadani, Muljaj, ĐUKA 5 (1), TAČI 1, Zogaj.

Crna Gora: Matović, N. SIMIĆ (17 odbran i sedmerac), F. Vujović, BAKIĆ 3, Dragašević, Čavor 2, LAZOVIĆ 2, ČEPIĆ, Ćorsović, B. VUJOVIĆ 7, M. RADOVIĆ 4 (2), KALUĐEROVIĆ 3, B. Simić 1, Božović, Vujačić 1, L. Radović 3.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve