Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ruiz: Održavam kilažu, treba da budem težak sa Džošuu

Ruiz je šokirao bokserski svijet kada je nokautom oduzeo šampionske titule Britancu Entoniju Džošui. Amerikanac meksičkog porijekla potom je istakao da se obavezni revanš neće dogoditi u Velikoj Britaniji već da bi više volio da se borba ponovo održi u njujorškom Medison Skver Gardenu

Svjetski prvak u superteškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i WBO  Endi Ruiz govorio je opširno o svojoj karijeri, planovima za naredne borbe, a prvu odbranu svojih titula imaće u revanšu sa Entonijem Džošom u decembru.

Ruiz i Džošua, Foto: Boxingscenes

Ruiz je šokirao bokserski svijet kada je nokautom oduzeo šampionske titule Britancu Entoniju Džošui. Amerikanac meksičkog porijekla potom je istakao da se obavezni revanš neće dogoditi u Velikoj Britaniji već da bi više volio da se borba ponovo održi u njujorškom Medison Skver Gardenu.

„Meč će se održati u decembru. Kada visim suspenziju koju je dobio Dilijan Vajt zbog kršenja antidoping pravila, posumnjam i na Džošuu i njegovu formu“, izjavio je Endi Ruiz Junior gostujući u podkastu Džo Rogan Ekspirijens.

Mnogi su govorili da bi meč Ruisa i Dionteja Vajldera bio uzbudljiv.

„Diontej i ja smo u istom timu. On je baš kul momak, vrlo poštujemo jedan drugog. To bi takođe bila dobra borba, volio bih to. Ipak, mislim da bi najuzbudljivije bilo kada bih se borio sa Tajsonom Fjurijem“, istakao je 29-godišnji bokser.

Mnoga pitanja bila su usmjerena na veliku promjenu u životu koja je došla sa statusom šampiona, ali je Ruiz istakao da se lako nosi sa tim.

https://twitter.com/Andy_destroyer1/status/1152782548658864129

„Kupio sam rols-rojs, ali pobjeda i veliki honorar su mi najvažniji zbog moje petoro djece. Sada slijedi težak i naporan kamp pred revanš. Mislim da mi je kilaža iz prethodnog duela odgovarajuća. Moram da budem teži nego što sam inače, da bih morao da pariram Džošui, koji je veliki momak“, zaključio je Ruis, koji je visok 188 centimetara.

Ruis je otkrio i da je boks počeo da trenira sa šest godina, kao i da treneri imaju velikih problema da kontrolišu njegove navike u ishrani.

„Trener mi brani da jedem sendviče, ali ja volim sendviče“, rekao je prvi Meksikanac šampion u najtežoj bokserskoj diviziji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve